Vettel Verstappen vádjairól: Nem profihoz méltó!

AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Second place qualifier Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talks with third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-222MHPBKS1W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Nem profihoz méltó hozzáállást tanúsított Max Verstappen akkor, amikor az Amerikai Nagydíj után kvázi csalással vádolta meg a Ferrari Forma-1-es csapatát.

Az olasz istálló idén kimagasló motorteljesítményre képes, a rivális csapatok pedig hónapok óta találhatják, miben rejlik a Ferrari ereje.

Az austini verseny előtt a Red Bull aztán hivatalos állásfoglalást kért a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) az üzemanyag-átfolyással kapcsolatban, melyre a testület egy új technikai direktívával reagált.

A Ferrari teljesítménye pedig az Amerikai Nagydíjon szemmel láthatóan visszaesett – bár Mattia Binotto csapatfőnök leszögezte, nem a motorteljesítményük romlott, egész egyszerűen több leszorítóerővel köröztek autóik.

Max Verstappen pedig a verseny után azt találta mondani a Ferrarira: „Így jársz, ha abba kell hagynod a csalást!”

A holland nyilatkozata után állítólag Mattia Binotto heves vitát kezdett Christian Hornerrel, a Red Bull főnökével az austini paddockban, és állítólag perrel is megfenyegette az osztrákokat.

A Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban Vettelt is megkérdezték Verstappen nyilatkozatáról.

„Mindenki azt mond, amit akar, vagy amit gondol – neki úgy tűnik, ez a véleménye, de a miénk nyilvánvalóan más” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ahogy mondtam, mindenki azt mond, amit akar. Nem gondolom, hogy a csapatnál bárki is magára veszi. De szerintem ez nem egy profi, vagy felnőtt megszólalás volt. Viszont azt látom, hogy ti, a média talán azt várjátok, hogy válaszoljak neki, de engem nem különösebben foglalkoztat ez.”

„Számunkra a legjobb módja a válaszadásnak, ha visszatérünk a normális kerékvágásba. Nem vagyunk büszkék a vasárnapi, austini teljesítményünkre. Szombat után még nem volt okunk a panaszra. De vasárnap talán egynél több dologgal küszködtünk, a körülményekkel, a gumikkal, a beállításokkal – és ezeken dolgoznunk kell.”

„De igen – élni és élni hagyni… Ha ő ezt gondolja, akkor ezt gondolja. Ha jövő héten valami más lesz a véleménye, végső soron az sem érdekel minket különösebben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!