Vettel vette át a vezetést Monzában - F1VILÁG.HU

Vettel vette át a vezetést Monzában

HIRDETÉS

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel vette át a vezetést az Olasz Nagydíj második szabadedzésén. A német versenyzőt Lewis Hamilton, valamint Michael Schumacher követte.


A Red Bull világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel vette át a vezetést az Olasz Nagydíj második szabadedzésén. A német versenyzőt Lewis Hamilton, valamint Michael Schumacher követte.

Az időjárási körülmények semmit sem változtak délelőtthöz képest, a sorrend azonban alaposan átalakult a délutáni szabadedzésen.

A nyitótréningen még több mint 1 másodperces hátrányban lévő Red Bull Racing alakulata Sebastian Vettel révén az élen zárta a délutáni gyakorlást, noha igaz, hogy a délelőtt legjobbja, Lewis Hamilton alig 36 ezreddel maradt alul a címvédővel szemben.

A harmadik helyen nem más, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher zárt, őt a két Ferrari követte Felipe Massa – Fernando Alonso sorrendben. A Red Bull ausztrálja, Mark Webber ezúttal hatodik lett, megelőzve a McLaren brit világbajnokát, Jenson Buttont.

A legjobb tíz helyezett sorrendje a két Sauber-versenyző, Sergio Perez és Kamui Kobayashi, valamint Bruno Senna nevével egészült ki.

A Renault másik versenyzője, Vitaly Petrov ezúttal tizenegyedik lett, őt a két Force India követte Sutil – Di Resta sorrendben.

A sereghajtók mezőnyében a két Lotus bizonyult a legjobbnak, Trulli és Kovalainen azonban alig néhány tizeddel utasította maga mögé a Virgin duóját.

A Mercedes GP német tehetsége, Nico Rosberg meglepetésre csak a huszonkettedik helyen zárt, információink szerint azonban autójával nem volt minden rendben délután. Ennek ellenére összesen 29 kört tett meg Monzában.

Nem alakult túl jól a szabadedzés a Toro Rosso versenyzői számára. Alig tíz perccel a kezdés után Jaime Alguersuarit szorították le a pályáról több mint 300 km/h-s tempónál: a spanyol szerencsére észnél volt, rálépett a fékre, még mielőtt nagy tempóval megérkezett a célegyenes mellett húzódó füves szakaszra.

Hirdetés

Nem volt ilyen szerencséje csapattársának, Sebastien Bueminek, akinek autója a Parabolicában vált alulkormányzottá, és csapódott nagy tempóval a pályát szegélyező gumifalnak. A svájci versenyző szerencsére nem sérült meg a balesetben.

Az Olasz Nagydíj programja szombaton délelőtt 11 órakor a harmadik szabadedzéssel folytatódik majd, míg az időmérőt délután 2 órakor tartják Monzában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!