Vettel vezetésével a Ferrarik az élen Interlagosban - F1VILÁG.HU

Vettel vezetésével a Ferrarik az élen Interlagosban

HIRDETÉS
Sebastian Vettel vezetésével a két Ferrari végzett az élen a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki második szabadedzésén. A 3. pozícióban Max Verstappen zárt, megelőzve a két Mercedest.
Sebastian Vettel Ferrari

Miközben az első gyakorláson még esőáztatta pályán körözött az F1 mezőnye, a helyi idő szerint délután megtartott második edzésen már hasznos munkát tudtak végezni a felszáradt aszfaltcsíkon.

Azok után, hogy a Ferrari az Amerikai Nagydíjon a várakozásokon alul teljesített, és sokan ezt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közbelépésének tudták be, mindenki kíváncsian várta, mire lesznek képesek az olaszok Interlagosban.

Bár még csak az első szabadedzéseken vagyunk túl, úgy tűnik, a Ferrarinak Brazíliában is esélye lehet a győzelemre: Sebastian Vettel volt ugyanis a leggyorsabb pénteken, alig 21 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Charles Leclercet.

A két Ferrari mögött Max Verstappen végzett a 3. pozícióban, az ő hátránya bő 1 tized lett Vettelhez képest, a 4. és 5. helyeken pedig a két Mercedes zárt.

Valtteri Bottas 7 századmásodperccel gyorsabb tudott lenni a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnál, és meglepetésre a 6. pozícióban Kevin Magnussen zárt a Haas versenyautójával.

Fotó: Mercedes

A top 10-ben Daniel Ricciardo (Renault), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Alexander Albon (Red Bull) és Carlos Sainz (McLaren) végzett még.

Albon autóját sikeresen újjáépítették az első tréningen elszenvedett balesete után, így a thai versenyző 26 körig jutott a második gyakorláson.

Nem remekeltek a Toro Rossók: Pierre Gasly a 12., Daniil Kvyat pedig csak a 14. pozícióban végzett. Előbbi versenyző alatt negyed órával a leintés előtt – feltételezhetően motorhiba miatt – megállt a versenyautó, Kvyat pedig 5 perccel a tréning vége előtt ütközött a gumifalnak, de szerencséjére megúszta jelentősebb autótörés nélkül. Az orosz versenyző balesete miatt piros zászlóval meg is szakítottak az edzést, amit a hátralévő percekre már nem is indítottak újra.

Gyengén szerepeltek a Racing Point pilótái is: Sergio Perez 15., Lance Stroll pedig 17. lett, és Lando Norris sem villogott a másik McLarennel, hiszen csak a 18. pozícióban végzett.

Hirdetés

Az utolsó pozícióban Robert Kubica zárt: a lengyel csupán 2 körig jutott, ugyanis már a tréning elején a korlátnak csapta Williamsét.

A Forma-1-es Brazil Nagydíj programja szombaton 16 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt magyar idő szerint 19 órától rendezik.

A második szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!