Vettel volt a leggyorsabb hétfő délelőtt - F1VILÁG.HU

Vettel volt a leggyorsabb hétfő délelőtt

HIRDETÉS

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második jerezi tesztnapjának délelőttjén.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második jerezi tesztnapjának délelőttjén.

A négyszeres világbajnok már tegnap is az élen zárta a dél-spanyolországi gyakorlást, ma pedig tovább folytatja a munkát a Ferrari SF15-T kódjelet viselő új modelljével.

Vettel még délelőtt 10 óra körül ugrott az élre egy hét mért kört számláló, közepes keverékű abroncsokon futott etap során, majd nem sokkal később tovább faragot legjobbjából, így jelenleg 1 perc 20,984 másodperces idővel áll az élen.

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton második a Mercedesszel, körök tekintetében azonban mindeddig ő áll a legjobban: délután 1 óráig több mint 70-szer ment körbe a jerezi aszfaltcsíkon.

A harmadik helyen a Toro Rosso újonca, Max Verstappen tanyázik, őt Felipe Nasr és Valtteri Bottas követi.

Kedden délelőtt először vitte pályára új autóját a Lotus: az E23-as versenyautóval Pastor Maldonado kezdte meg a munkát, már közel 20 körnél jár. A venezuelai eddig eredményesebben szerepel, mint a McLaren új, Honda-motoros autójával próbálkozó Jenson Button, aki mindössze 5 kört tett meg délelőtt.

A Red Bullnál sem mennek zökkenőmentesen a dolgok: Daniil Kvyat már felvezető körében a gumifalnak ütközött autójával, és bár csak az első szárny sérült meg, ez is elég volt ahhoz, hogy keresztülhúzza a csapat számításait.

A Milton Keynes-i alakulatnak ugyanis nincs tartalékszárnya, így néhány kör erejéig első terelőszárny nélkül próbálgatta az új autót az orosz versenyző.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!