Megosztás:

Vettel és Webber: Ma már csak nevetünk a vitáinkon

Vettel szerint mindig van visszaút.
Vettel szerint mindig van visszaút. © Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel szerint a Force India versenyzői képesek lesznek arra, hogy túllépjenek a Spában történteken – ahogy az ő és Mark Webber esetében is történt a múltban.

Vettel és Webber a Red Bullnál csapattársakként dolgoztak együtt, ám gyakran megtörtént, hogy összeszólalkoztak egy-egy versenyt követően, vagy akár futamon össze is ütköztek. A négyszeres világbajnok szerint természetes, hogy a csapattársak olykor vitatkoznak egymással, és mivel hasonló pozíciókért harcolnak, ütközhetnek is.

A német pilóta úgy gondolja, a csapat érdekét kell nézniük versenyzőként is, így az ilyen problémákat muszáj megoldaniuk a feleknek.

„A csapattársak mindig beszélgethetnek egymással” – mondta Vettel. „A pályán néha vannak alkalmak, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Azt hiszem, soha, senkinek nem volt rossz szándéka a csapattársával szemben – vagy bárki mással szemben – de nyilván istállón belül intenzívebb a kapcsolat.”

A Force India versenyzői a közelmúltban többször is összeütköztek egymással – a Belga Nagydíjon két alkalommal is, így a csapat vezetősége úgy döntött, hogy nem engedi többet csatázni őket. Vettel szerint pilótaként, a futam hevében gyakran nem mérlegelnek, hogy milyen következményei lehetnek, ha a csapattárssal ütköznek.

„Ugyanolyan autót vezettek, ugyanazért a pozícióért küzdötök a pályán. Szóval igen, elöl akarsz maradni. És akkor van, hogy nem érdekel, hogy mi történik – ahogy mindketten mondták. A csapatot pedig nem érdekli, hogy melyik versenyző az, mert ők pedig az autóra koncentrálnak” – folytatta Vettel.

A Ferrari pilótája korábbi csapattársát, Mark Webbert hozta fel példaként, akivel ők is ütköztek versenyen, komoly vitáik is voltak, azonban ma már nevetve tudnak ezekről beszélgetni.

„Nincs olyan határ, amit ha átlépsz, ne tudnál visszafordulni. Nyilvánvalóan megragadták a lehetőséget, hogy beszéljenek egymással, és ha én most visszatekintek a Markkal [Webber] való kapcsolatomra, akkor elmondhatom, hogy ma már nagyon jóban vagyunk, beszéltünk dolgokról, amik évekkel ezelőtt történtek, és most már tudunk nevetni ezeken.”

„Mindkettőnknek megvan a véleménye, de normális, hogy ezeken idővel túllépünk. Ezért gondolom azt, hogy újra át lehet lépni a határt” – véli a német.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

35 rajthelyes büntetést kap a hétvégi Olasz Nagydíjon Fernando Alonso.

Hozzászólások

( komment)