Vettel zárta az élen az év utolsó tesztjét Jerezben

Sebastian Vettel végzett az élen az idei év utolsó tesztjének zárónapján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő évre. A Red Bull német pilótáját márkatársa, az eddig szárnyaló Sebastien Buemi követte.

Sebastian Vettel végzett az élen az idei év utolsó tesztjének zárónapján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a jövő évre. A Red Bull német pilótáját márkatársa, az eddig szárnyaló Sebastien Buemi követte.

Vettel véget vetett Buemi öt napja tartó egyeduralmának, és a tesztek utolsó napján megfutott 1:16.617-es idejével, három tizedmásodpercet adott csapattársának, a Toro Rosso jövő évi versenyzői üléséért még harcban álló svájci versenyzőnek a spanyol ringen.

A Red Bull Racing versenyzői a tesztek zárónapján a beállításokon és a Bridgestone új, slick abroncsain dolgoztak.

“Minden rendben ment az e heti teszten, és igen sok kört teljesítettünk az idei év vége előtt” – mondta Vettel. “Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, amit csak lehetett, tanultuk az új gumikat, és a jövő évi szabályokat.”

“Bízunk abban, hogy egy olyan autóval kezdhetjük majd meg a következő szezont, amely elég erős ahhoz, hogy harcba szállhassunk a legnagyobbakkal.”

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica két másodperccel lemaradva, csak a harmadik helyen végzett, miközben egy szimulációs programot teljesített.

Bár a német-svájci alakulat azt tervezte, hogy délután már a kinetikus energiatároló rendszerrel ellátott autóval küldi pályára Kubicát, egy váratlan mechanikai probléma miatt, végül a KERS nélküli autóval kellett befejeznie programját.

A BMW tesztpilótája, Christian Klien is szolgálatban volt, aki a KERS különböző beállításain dolgozott.

“Sokat fejlődtünk a mai napon. Bár még rengeteget kell dolgoznunk a KERS rendszeren, a teszteredmények azt mutatják, hogy jó irányba haladunk” – magyarázta az osztrák versenyző.

A Williams szintén jelen volt a spanyol ringen, ahol Kazuki Nakajimával befejezte idei tesztprogramját. A japán pilóta összesen 131 kört teljesített, és 1:19.341-es idejével a tabella alján végzett, miközben a 2009-es aerodinamikai csomagot és a slick gumikat tesztelte.

“A múlt héttel ellentétben, mikor igen rossz volt az időjárás, most elég sok kört sikerült megtennem, ami mindenképpen jó dolog, hiszen szokhattam az autót” – mondta Nakajima.

“A beállításokon, illetve az aerodinamikai csomagon dolgoztunk, már a jövő évre, azonban ezen a héten leginkább a slick gumikra fektettük a főbb hangsúlyt. Nagyon érdekes a sima felületű gumikon vezetni.”

Teszteredmények, Jerez, 3. nap:

 1. Sebastian Vettel   Red Bull Racing   1:16.617 107
 2. Sebastien Buemi   Red Bull Racing   1:16.988  92
 3. Robert Kubica    BMW Sauber      1:19.013 100
 4. Christian Klien   BMW Sauber      1:19.066  38
 5. Kazuki Nakajima   Williams       1:19.341 131

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!