Megosztás:

Vettel zárta az élen a Pirelli esőgumi-tesztjét

Vettel érte el a legjobb köridőt kedden.
Vettel érte el a legjobb köridőt kedden. © Pirelli

Sebastian Vettel futotta meg a leggyorsabb kört a Pirelli esőgumi-tesztjének keddi, második napján. A Ferrari versenyzője 134 kört tett meg a paul ricard versenypályán, a második Daniil Kvyat lett.

Az olasz gumigyártó által szervezett kétnapos gyakorláson három istálló képviseltette magát: a Ferrari, a Red Bull és a McLaren.

A patinás olasz istállónál ezúttal Sebastian Vettel rótta a köröket, végül 1 perc 6,750 másodperces idővel az élen zárt – a német 134-szer ment körbe a dél-franciaországi versenypálya rövidebb konfigurációján.

Vettel mögött a Red Bull tavalyi autóját nyüstölő Daniil Kvyat végzett a második helyen, míg a McLarennél ma is Stoffel Vandoorne volt szolgálatban.

A három versenyző közül csupán Vettelnek volt problémamentes napja, Kvyatot, valamint Vandoorne-t is műszaki gondok hátráltatták.

A Pirelli által szervezett gyakorláson a résztvevő csapatok az olasz gyártó esőgumijait tesztelték a 2015-ös autókkal, új fejlesztések nem kerülhettek fel a versenygépekre.

A következő hivatalos tesztet február 22-én tartják Barcelonában, ahol már számos 2016-os versenyautó is pályára gurul majd.

A második tesztnap végeredménye:
1. Sebastian Vettel	Ferrari		1m06.750	134
2. Daniil Kvyat		Red Bull	1m06.833	113
3. Stoffel Vandoorne	McLaren		1m07.758	127
A Pirelli esőgumi-tesztje - 2. nap (15 fotó)
MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Force India 2016-...

Hozzászólások

( komment)