Vettelben felötlöttek a tavalyi baleset emlékei - F1VILÁG.HU

Vettelben felötlöttek a tavalyi baleset emlékei

HIRDETÉS

Idei harmadik, F1-es pályafutását tekintve pedig tizenharmadik diadalát aratta Törökországban a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel.


Idei harmadik, F1-es pályafutását tekintve pedig tizenharmadik diadalát aratta Törökországban a Red Bull Racing világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel.

A német versenyző az első helyről rajtolva sima győzelmet aratott Isztambulban, megelőzve saját csapattársát, Mark Webbert, valamint a ferraris Fernando Alonsót.

Vettel a futamot követően elárulta, természetesen nagyon örül annak, hogy ilyen jól alakult a szezonkezdet számára, ám a vasárnapi verseny során eszébe jutott a tavalyi Török Nagydíj is, ahol az első helyről esett ki a csapattársával való ütközés nyomán.

„Egy jó ideig Fernando [Alonso] volt mögöttem, aztán hirtelen Markot [Webber] láttam meg a tükrömben” – nyilatkozta a német tehetség.

„Ez volt az a pillanat, amikor valóban eszembe jutott a tavalyi verseny. Hála Istennek azonban idén 9 másodperc volt köztünk a különbség (nevet).”

Vettel hozzátette, habár úgy tűnhet, domináltak az első versenyeken, hiba volna leírni közvetlen riválisukat, hiszen az elmúlt hétvége jól mutatta, hogy a Ferrari és a Mercedes is képes meglepetést okozni – nem is beszélve a McLarenről.

„A tegnapi verseny jól mutatja, hogy senkit sem írhatsz le, hiszen ez nagy felelőtlenség volna. Pénteken és szombaton mindannyian kissé meglepődtünk, mennyire gyors volt a Mercedes, no meg Fernando. Ez is bizonyítja, mennyire gyorsan változhat a helyzet, és hogy nyitott szemmel kell járnunk és fenn kell tartanunk a fejlesztés ütemét az egész szezon során.”

„Ez kicsit talán furcsán hangzik az én számból, hiszen az első négy verseny nagyon jól alakult számunkra, de a mögöttünk zajló küzdelem – tehát az, hogy előbb a McLaren, majd a Mercedes és a Ferrari volt a legfőbb riválisunk – bizonyítja, hogy sok minden folyik a háttérben és mindig az élen maradás kell, hogy legyen a cél, és hogy ez a három csapat ne okozzon meglepetést.”

A világbajnoki címvédő természetesen a két hét múlva esedékes Spanyol Nagydíjon is folytatná a remek szereplést.

Hirdetés

„Természetesen a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani – padlóig nyomom a gázt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!