Vettelé a pole Bakuban, Hamilton a második helyről rajtol - F1VILÁG.HU

Vettelé a pole Bakuban, Hamilton a második helyről rajtol

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel rajtolhat az élről a Forma-1-es Azeri Nagydíjon. A szombati időmérőn Lewis Hamilton szerezte meg a második, Valtteri Bottas pedig a harmadik helyet.

Ahogy a szabadedzéseken is rengeteg vezetői hibát láthattunk, az időmérő edzésen is előfordult, hogy a pálya kifogott a pilótákon, többen kicsúsztak a bukótérbe.

A Q1-ben a két Toro Rosso-pilóta számára akadtak izgalmas pillanatok, amikor Brendon Hartley defektet kapott, emiatt lassan haladt, hátulról pedig tempósan érkezett csapattársa, így csak kevésen múlt, hogy nem ütköztek össze.

Forrás: F1

Hartley-nak így nem sikerült a továbbjutás, ahogy Romain Grosjeannak sem – a Haas pilótájának váltóproblémái akadtak a Q1-ben. Rajtuk kívül Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly és Marcus Ericsson számára fejeződött be a kvalifikáció az első szakaszban.

A Q2-ben Kimi Räikkönen kivételével mindenki felrakta az ultralágy abroncsokat a szakasz végére, azonban végül senkinek nem volt szüksége arra, hogy javítson ezekkel a gumikkal.

A Williamsek ezúttal közel álltak a továbbjutáshoz: Lance Stroll a 11., Sergey Sirotkin pedig a 12. helyen végzett – Stroll mindössze 1 tizedmásodperccel maradt el Daniel Ricciardo továbbjutást érő idejétől.

Izgalmasan alakult a Q3, amikor Räikkönen az első és a második szektorban is a leggyorsabb volt, azonban nagyot hibázott, így nemhogy a pole pozíció nem sikerült számára, de csak a 6. helyről indulhat a holnapi versenyen.

Fotó: Scuderia Ferrari

A pole-ból csapattársa, Sebstian Vettel indulhat majd, aki Lewis Hamiltont közel 2 tizedmásodperccel előzte meg. A harmadik helyről a másik Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas indulhat majd, az ő hátránya már több mind 3 tizedmásodperc Vettelhez képest.

A 4-5. pozíciókból a két Red Bull indulhat majd Ricciardo-Verstappen sorrendben, a 7-8. helyekről a két Force India, az ötödik sort pedig a két Renault szerezte meg, azonban Hülkenberg rajtbüntetésben részesül váltócsere miatt, így ő csak a 14. rajtkockát foglalhatja el vasárnap.

Hirdetés

Az időmérő edzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!