Vettelé a pole, leszerepeltek a Mercedesek - F1VILÁG.HU

Vettelé a pole, leszerepeltek a Mercedesek

HIRDETÉS

Sebastian Vettel indulhat az első rajtkockából a Szingapúri Nagydíj versenyén vasárnap – a második Daniel Ricciardo, a harmadik Kimi Räikkönen lett. A Ferrari és a Red Bull is a Mercedesek előtt.


Sebastian Vettel indulhat az első rajtkockából a Szingapúri Nagydíj versenyén vasárnap – a második Daniel Ricciardo, a harmadik Kimi Räikkönen lett. A Ferrari és a Red Bull is a Mercedesek előtt.

Míg a harmadik szabadedzést szinte világosban kezdte meg a mezőny, addig az időmérő edzésre már besötétedett Szingapúrban, így az éjszakai fények mellett gurultak pályára a versenyzők helyi idő szerint este 9 órakor. A levegő hőmérséklete ekkor csupán 1 °C-ot csökkent az utolsó tréninghez képest, így 29 °C-ot mutattak a hőmérők.

Az időmérő első szakaszában a két Sauber – Felipe Nasr és Marcus Ericsson –, Pastor Maldonado, valamint a két Manor, Will Stevens és Alexander Rossi újonc versenyző búcsúztak. A McLaren számára kisebb siker volt a Q1, ugyanis Jenson Button és Fernando Alonso is továbbjutott a Q2-be – habár Button csak a 15.-ként került a második etapba.

A Q1-ben Daniil Kvyat végzett az első helyen, Lewis Hamilton pedig a mai nap legjobb mercedeses eredményét produkálva a második volt. A Mercedes a harmadik szabadedzésen Twitteren azt tette közzé, a valós erőviszonyokat láthatják a nézők, és úgy tűnik, az ellenfeleiknek sikerült felzárkózniuk hozzájuk.

Az időmérő második szakaszában minden autóra felkerült a szuperlágy abroncs, ezzel küzdöttek a versenyzők a továbbjutásért. A forgalom ekkor is gondot okozott néhány pilótának, akárcsak a hétvége eddigi részében, így a csapatoknak figyelniük kellett, hova engedik ki a versenyzőket.

Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője a Q2 végén, a 18-as kanyar kijáratánál hibázott, és falhoz csapta autóját, emiatt rengeteg törmelék került a pályára és sárga zászló mellett fejeződött be az etap. A McLarenek számára itt véget is ért az időmérő, Alonso a 12., Button pedig a 15. helyig tudott felkapaszkodni. Mellettük nem jutott a top 10-be a két Force India, Nico Hülkenberg és Sergio Perez, a balesetet követően pedig Sainz is csak a 14. pozícióig jutott.

A Q3-ban teljesen bebizonyosodott, hogy a Mercedes nem csak játékot űzött a többiekkel, ezúttal valóban legyőzőikre találtak a Ferrari és a Red Bull személyében. Vettel és a Ferrari örülhetett az időmérő végén, valamint Daniel Ricciardónak is jócskán van oka a mosolygásra a második pozíció miatt. Mögülük Kimi Räikkönen indulhat majd a harmadik rajtkockából, a negyedik helyet pedig a Red Bull másik versenygépével Daniil Kvyat szerezte meg.

A Mercedes idei legrosszabb időmérőjén van túl, Lewis Hamilton csak az ötödik, Nico Rosberg pedig a hatodik helyről rajtolhat holnap. A Williamsek, Valtteri Bottas és Felipe Massa a 7., illetve 9. pozícióban zártak, közéjük Max Verstappen férkőzött be a Toro Rossóval. A top 10-et Romain Grosjean zárja.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!