Vettelé az esős harmadik szabadedzés - F1VILÁG.HU

Vettelé az esős harmadik szabadedzés

HIRDETÉS

A Ferrari továbbra is az élen: ezúttal Sebastian Vettel nyerte a Kínai Nagydíj harmadik szabadedzését, Valtteri Bottas végzett a második helyen, a harmadik pedig Sergio Perez lett.


A Ferrari továbbra is az élen: ezúttal Sebastian Vettel nyerte a Kínai Nagydíj harmadik szabadedzését, Valtteri Bottas végzett a második helyen, a harmadik pedig Sergio Perez lett.

Beváltak az időjárási előrejelzések a kínai versenypályán, ugyanis szakadó esőben kezdődött meg a szombati harmadik szabadedzés. A versenyzők a garázsokban várták, hogy jobbra forduljon az időjárás, majd Valtteri Bottas, a Williams pilótája volt az első, aki kimerészkedett a pályára.

A finnt természetesen extrém esőgumikkal gurult ki a bokszból, majd őt követte csapattársa, Felipe Massa is. A mezőny többi tagja kíváncsian nézte őket, hogy hogyan boldogulnak a vizes aszfaltcsíkon – majd az eső csendesedni kezdett, így már egyre többen autóba ültek.

Mivel az időmérő edzésre is esőt várnak, a versenyzőknek nem volt vesztegetni való idejük – mindenképpen muszáj volt ilyen körülmények között is próbálgatni az autókat, még akkor is, ha a versenyt minden bizonnyal száraz pályán teljesítik majd.

Fél óra elteltével újabb defekt történt a Renault-nál: ezúttal Jolyon Palmer jobb hátsó abroncsánál jelentkezett a probléma. A pénteki első szabadedzésen három hasonló eset is történt, kettő Felipe Massa autóján egy pedig szintén a Renault-n, Kevin Magnussen versenygépén. Utólag kiderült, a felfüggesztéssel kapcsolatos probléma okozta a dán problémáját.

A körülmények javulásával előkerültek az intermediate gumik, amellyel Vettel bizonyult a leggyorsabbnak: a német 1:57.351-es időeredménnyel zárt az élen, mögötte Bottas lett a második a Williamsszel, hátránya 7 tizedmásodperc a Ferrarihoz képest. További 6 tized hátránnyal Sergio Perez és a Force India lett a harmadik.

Nem került mért kör a Mercedesek neve mellé, ahogyan a Red Bullok, a McLarenek, Romain Grosjean és Marcus Ericsson sem teljesített gyorskört.

Carlos Sainz végzett a negyedik helyen a Toro Rossóval, míg csapattársa, Max Verstappen kilencedikként zárt. Sainz mögött a Haas versenyzője, Esteban Gutierrez lett az ötödik – őt követi a két Renault Palmer-Magnussen sorrendben. Pascal Wehrlein, a Manor versenyzője is az első tíz közé került, a nyolcadik pozícióban zárt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!