Vettelék elégedettek a Ferrari új motorjával

Igazán jónak értékelte a Ferrari továbbfejlesztett V6-os erőforrását a gárda két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.


Igazán jónak értékelte a Ferrari továbbfejlesztett V6-os erőforrását a gárda két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen.

Bár a pénteki szabadedzéseken nem meglepő módon a Mercedesek diktálták a tempót, Vettel szerint pozitívan indult a hétvége az új motorral, melyre a Ferrari elköltötte még megmaradt 3 fejlesztési zsetonját.

„Ez egy új motort, azt teszi, amit tennie kell – és ez pozitívum” – mondta a négyszeres világbajnok a pénteki edzésnap végén.

„Péntekenként rengeteg mindent kipróbáltunk. Holnap már egy kicsit többet tudunk. Voltak már rosszabb péntekjeink is. A Mercedes nagyon erősnek tűnik, de magunkra fókuszálhatunk, és jó munkát végezhetünk.”

Vettel a második szabadedzésen közel fél másodperces hátránnyal lett harmadik, ám úgy érzi, ha finomítani tudnak a beállításokon, közelebb kerülhetnek a Mercedesekhez.

„Érzésre még nem az igazi, kicsit állítgatnunk kell az autón, hogy javítani tudjunk a teljesítményen” – magyarázta a német. „Lehetünk ennél jobbak, javítani tudunk a helyzetünkön.”

„De a tempónk rendben van, és képesek vagyunk többet is kihozni az autóból. Az első benyomások jók. Csupán arra kell törekednünk, hogy minden kanyarra ráérezzünk.”

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen negyedikként zárt délután, 6 tizedmásodperccel lemaradva az élen végző Hamiltontól, ráadásul a második edzésen a programját egy defekt is hátráltatta.

„Mindig van min javítani, de az autó érzésre eléggé rendben van” – nyilatkozta a finn. „Az első edzés elég jól ment, a délutáni viszont kicsit kuszára sikeredett a gumik és a sárga zászlók miatt.”

„Még le kell ellenőriznünk, hogy a motorral tudunk-e javítani a teljesítményen, de ez egy teljesen normális folyamat. Egy kis lépésről van szó, de abszolút a megfelelő irányba. Összességében nem volt rossz napunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!