Vettelék pályacsúccsal hangoltak a hungaroringi időmérőre - F1VILÁG.HU

Vettelék pályacsúccsal hangoltak a hungaroringi időmérőre

HIRDETÉS
GP UNGHERIA F1/2017

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati szabadedzésén. Räikkönen második lett a Ringen, a Mercedesek pedig látszólag nem találják a ritmust.

Az időjárás nem okozott meglepetést a mezőny számára, a Hungaroringen a már jól megszokott napsütés és meleg fogadta a versenyzőket: 24 °C-os levegő-, és 46 °C-os aszfalthőmérséklet mellett zajlott a szombat délelőtti gyakorlás.

Pénteken mindkét tréningen a Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak, Daniel Ricciardo a délelőtti és délutáni edzésen is a mezőny élére állt. A versenyzők úgy nyilatkoztak, jól működnek a fejlesztések, amelyeket a Magyar Nagydíjra hoztak magukkal.

A harmadik szabadedzésen Daniel Ricciardo nem tudta megmutatni, mire képes autója, ugyanis a Red Bull fél óra elteltével megállt a pályán – az ausztrál pilóta versenygépe ötödik sebességben ragadt. A Red Bull tájékoztatása szerint egy hidraulikus probléma hátráltatta őket, a szerelők pedig mindent megtesznek azért, hogy megjavítsák az autót a délutáni időmérőre.

1

Sebastian Vettelnek sikerült az, amit tegnap szeretett volna: a Ferrari az élre tört, ráadásul pályacsúccsal, 1:17.017-es időeredménnyel végzett az első helyen. Közel fél másodperccel maradt el tőle csapattársa, Kimi Räikkönen.

Valtteri Bottas és a Mercedes hátránya 9 tized volt Vettel mögött, míg a negyedik, illetve ötödik helyen végzett Max Verstappen és Lewis Hamilton már 1 másodpercen kívül esett a német köridejéhez képest.

Az edzés meglepetésembere Stoffel Vandoorne volt, aki a McLarennel a 6. helyen végzett, mögötte Nico Hülkenberg zárt a Force Indiával. Daniel Ricciardo összesen csak 7 kört tudott megtenni a problémájuk miatt, ez pedig a 8. helyhez volt elég számára. A mai napon születésnapját ünneplő Fernando Alonso a 9. pozíciót szerezte meg.

2

Hirdetés

Az időmérő előtti szabadedzésen – az első kettővel ellentétben – senki nem törte össze versenygépét, habár többet csúszkáltak a pályán, többek között a két Mercedes, Hamilton és Bottas is.

A Magyar Nagydíj F1-es programja a ma délután 2 órakor kezdődő időmérővel folytatódik.

A 3. szabadedzés végeredménye:

fp3

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!