Vettelnek a kerékanyával voltak gondjai - F1VILÁG.HU

Vettelnek a kerékanyával voltak gondjai

HIRDETÉS

Egy kerékanyával kapcsolatos probléma okozta Sebastian Vettel megállását a Bahreini Nagydíj pénteki második szabadedzésén.


Egy kerékanyával kapcsolatos probléma okozta Sebastian Vettel megállását a Bahreini Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A német versenyző értékes pályaidőt veszített a kora esti gyakorláson, miután a tréning második felében kénytelen volt leparkolni Ferrariját.

Vettel a rádión először arról számolt be, az autó elveszítette a hajtását, később azonban hozzátette, a elhagyta a bal hátsó kerékanyát.

„Még nem tudjuk 100 százalékig biztosan, mi is történt” – mondta Vettel a nap végén.

„A 4-es kanyarból kijövet úgy éreztem, hogy nincs hajtás, szóval úgy döntöttem, megállok. Nyilván nem akarunk kockáztatni, nem akarjuk, hogy megsérüljön az autó. Kár érte, mert szerettem volna még megtenni néhány kört.”

„Hihetetlenül fontos volt, hogy sok kilométert megtegyünk ma, és általában pénteken sok információt kell gyűjteni – de még ennél is fontosabb, hogy megbizonyosodjunk arról, az autó jó állapotban lesz az egész hétvégén, a teljes szezonban.”

GYORS A FERRARI AUTÓJA

Ami az időmérővel kapcsolatos esélyeket illeti, Vettel hozzátette: „Elvégezzük a ma esti házi feladatot, hogy megbizonyosodjunk arról, gyors autónk van, hiszen elvégre ez a legfontosabb.”

„Azt gondolom, továbbra is a Mercedes a mérce, nagyon versenyképesek voltak ma. Őket kell legyűrni, de remélhetőleg egy kicsit közelebb kerülhetünk. Az autó úgy tűnik, rendben van. Vannak persze dolgok, melyeken javíthatunk.”

Hirdetés

Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen mögött a hatodik helyen zárta a második szabadedzést, hátránya bő 1,6 másodperc volt az élen végző Nico Rosberggel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!