Vettelnek fogalma sincs, miért küszködött az időmérőn - F1VILÁG.HU

Vettelnek fogalma sincs, miért küszködött az időmérőn

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel nem igazán érti, miért küszködött annyira a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzésén. A korábbi világbajnok csak a 7. rajtkockát szerezte meg.
Sebastian Vettel, Ferrari, French GP, Paul Ricard GP FRANCIA F1/2019 - SABATO 22/06/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Vettelt nemcsak a két Mercedes, illetve csapattársa, Charles Leclerc, hanem Max Verstappen, illetve a két McLaren is maga mögé tudta utasítani a Le Castellet-i kvalifikáción.

A német versenyző a Q3-ban futott első mért körét félbeszakította, miután egy felváltással kapcsolatos problémát jelzett csapatának, utána azonban visszatért a pályára. Végül 1,4 másodperccel maradt el a pole pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól.

„Nem tudom, mi történt, de nagyon elveszítettem a ritmust, és így nem volt értelme befejezni az első kört” – magyarázta Vettel az időmérő után.

„Nem volt valami jó a helyzet, elég hullámzó volt. Egyes körök nagyszerűek voltak, mások pedig kevésbé. Végül nem is sikerült a legtöbbet kihoznom az autóból, ami nem tölt el elégedettséggel… De ahogy mondtam, nehéz dolgom volt. Néhány kör nagyon jó volt, de néhány körömben – nem tudom, miért –  egyszerűen nem volt tapadás.”

„Kár azért, ami a Q3-ban történt, jobb lett volna, ha a többi szakaszban vagyunk lassabbak, de ez van.”

A Ferrari több új fejlesztést is pályára vitt ezen a hétvégén, Franciaországban, köztük egy új első- és hátsó szárnyat is.

Arra a kérdésre, hogy ezek az újítások segíthetnek-e abban, hogy előrébb verekedje magát vasárnap, Vettel így felelt: „Nos, a legtöbb fejlesztést leszedtük az autóról, szóval nyilvánvalóan nem sikerült olyan előrelépést tenni, mint szerettük volna.”

„Szerintem jó tempónk lesz holnap ahhoz, hogy jó versenyt fussunk – a Mercedes nyilván messze van, de harcban lehetünk a Red Bull-lal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!