Verstappen vs. Ocon

Vettelnek jobban bejön a régebbi RB8-as

Sokkal kényelmesebben érzi magát a Red Bull RB8-as versenyautójában a gárda kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, miután a címvédő alakulat Kínában azt a kipufogó-elrendezést szerelte autójára, melyet az előszezonban használt.


Sokkal kényelmesebben érzi magát a Red Bull RB8-as versenyautójában a gárda kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, miután a címvédő alakulat Kínában azt a kipufogó-elrendezést szerelte autójára, melyet az előszezonban használt.

A német versenyző a régi verzióval rótta a köröket, miközben a legújabb változattal Mark Webber dolgozott Sanghajban annak érdekében, hogy a Red Bull csapata megfelelő összehasonlításokat tudjon végezni.

„Azt hiszem, egy kicsit kényelmesebben éreztem magam ma, jobban összeálltak a dolgok, szóval majd meglátjuk” – mondta Vettel pénteken.

„Most még egy kicsit nehéz erről beszélni. Nem igazán van összehasonlítási pont ezen a pályán, az időjárás is hűvösebb, de valamivel versenyképesebbnek tűnik. Nem tudom, hogy megtartjuk-e ezt a konfigurációt, de most elégedett vagyok. Most meg kell néznünk az adatokat, össze kell hasonlítanunk a két autót, hogy lássuk, melyik a jobb csomag.”

Csapattársa, Mark Webber szintén elégedett volt az első edzésnap alakulásával.

„Egy ideje nem vezettem azt az autót, amit Seb használt ma, de ő se. Ez volt az első alkalom, hogy újra beleült, vannak változások és különbségek az autó működését tekintve a pálya bizonyos részein, szóval ki kell elemeznünk a dolgokat ma este” – magyarázta az ausztrál.

„Azt hiszem, összességében a megfelelő irányba haladunk.”

Vettel és Webber a harmadik, illetve negyedik legjobb idővel zárta a tréninget, előbbi versenyző 17, míg utóbbi 46 századdal lemaradva az éllovas Michael Schumachertől.

 

Kapcsolódó cikkek

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Friss hírek