Verstappen vs. Ocon

Vettelnek kell kifizetnie a tönkretett FIA-mérleget

Fotó: Scuderia Ferrari
Még nem kapott csekket a Brazil Nagydíjon tönkretett FIA mérlegről Sebastian Vettel – azonban elárulta, nem a Ferrarinak, hanem neki kell kifizetnie a büntetést.

Még nem kapott csekket a Brazil Nagydíjon tönkretett FIA mérlegről Sebastian Vettel – azonban elárulta, nem a Ferrarinak, hanem neki kell kifizetnie a büntetést.

Vettel idén nyugodtabban kezelt bizonyos helyzeteket, amikor például csapata hibázott egy-egy taktikai döntés során. A német pilóta szerint tapasztalatai sokat segítenek abban, hogy hogyan kezelje ezeket a helyzeteket.

„Ha az ember szenvedéllyel űzi ezt a sportot, akkor néha hullámvölgyekbe kerül. Nem csak az ünneplés jár. Nem lehet mindig nyerni, és az első pillanatban gyakran kijönnek az érzelmek. Talán én is tanultam a korábbi hibáimból.

Kivételt képez a Brazil Nagydíjon történt eset: Vettel az időmérőn nem engedelmeskedett az FIA-nak, és hiába hívták őt ki mérlegelésre, a német a procedúra közben nem állította le a motort, saját erőből hajtott le a mérlegről, ezzel pedig tönkretette azt. Büntetésként több mint 8 millió forintnak megfelelő összeget, összesen 25 000 eurós bírságot szabtak ki rá a stewardok.

A kérdésre, kinek kell ezt kifizetnie, Vettel így válaszolt: „Nekem. És ezzel meg is kaptam az éves büntetésemet. Még nem jött meg a számla, de biztos vagyok benne, hogy érkezni fog. Az FIA azt mondta, hogy csak az anyagköltség 22 000 euró volt, de ehhez még kellett néhány kábelt venni.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek