Vettelnek kell kifizetnie a tönkretett FIA-mérleget

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Még nem kapott csekket a Brazil Nagydíjon tönkretett FIA mérlegről Sebastian Vettel – azonban elárulta, nem a Ferrarinak, hanem neki kell kifizetnie a büntetést.

Még nem kapott csekket a Brazil Nagydíjon tönkretett FIA mérlegről Sebastian Vettel – azonban elárulta, nem a Ferrarinak, hanem neki kell kifizetnie a büntetést.

Vettel idén nyugodtabban kezelt bizonyos helyzeteket, amikor például csapata hibázott egy-egy taktikai döntés során. A német pilóta szerint tapasztalatai sokat segítenek abban, hogy hogyan kezelje ezeket a helyzeteket.

„Ha az ember szenvedéllyel űzi ezt a sportot, akkor néha hullámvölgyekbe kerül. Nem csak az ünneplés jár. Nem lehet mindig nyerni, és az első pillanatban gyakran kijönnek az érzelmek. Talán én is tanultam a korábbi hibáimból.

Kivételt képez a Brazil Nagydíjon történt eset: Vettel az időmérőn nem engedelmeskedett az FIA-nak, és hiába hívták őt ki mérlegelésre, a német a procedúra közben nem állította le a motort, saját erőből hajtott le a mérlegről, ezzel pedig tönkretette azt. Büntetésként több mint 8 millió forintnak megfelelő összeget, összesen 25 000 eurós bírságot szabtak ki rá a stewardok.

A kérdésre, kinek kell ezt kifizetnie, Vettel így válaszolt: „Nekem. És ezzel meg is kaptam az éves büntetésemet. Még nem jött meg a számla, de biztos vagyok benne, hogy érkezni fog. Az FIA azt mondta, hogy csak az anyagköltség 22 000 euró volt, de ehhez még kellett néhány kábelt venni.

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek