Vettelnek már megvan a terve Ricciardo ellen Monacóban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, ha tudott is volna jobb kört futni a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén, akkor sem tudta volna legyűrni a rajtelsőséget megszerző Daniel Ricciardót.

Vettel a 2. helyről rajtolhat majd a vasárnapi versenyen, és bár elmondása szerint nagyon elégedett a Ferrari autójával, a Red Bull-lal szemben ez sem volt elég az időmérőn.

„Ami azt illeti, igazán elégedett voltam az autómmal. Persze, ha az ember higgadtan végig gondolja, mindig mondhatja azt, hogy itt vagy ott mehetett volna egy kicsit gyorsabban. De hogy őszinte legyek, feltehetően az sem lett volna elég jó ahhoz, hogy legyűrjem Daniel idejét” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Daniel letette a névjegyét az utolsó szakaszban, és jól megérdemelt rajtelsőséget szerzett. Sokat játszottunk a beállításokkal, hogy mindent kihozzunk az autóból. A rajtpozíciónk rendben van, olyan közel kerültünk, amennyire tudtunk. Minden más holnap következik.”

„Számítottam rá, hogy a Red Bull erős lesz itt. Az autójuk több leszorítóerővel rendelkezik, mint a többi csapaté.”

Vettel elárulta, már meg is van a terve Ricciardo ellen – a kérdés csupán az, hogy mennyire lesz kivitelezhető.

„Jobban rajtolni, mint ő. Ezen a pályán az előzés majdhogynem lehetetlen, de sok minden történhet. Feltehetően eső nem lesz, de egy kis hiba elég, és mindennek vége. Szeretnék jó rajtot venni, elkapni egy szolid ritmust, és ha nem állok az élre, nyomást gyakorolni.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek