Vettelnek sokat jelent az újabb rajtelsőség - F1VILÁG.HU

Vettelnek sokat jelent az újabb rajtelsőség

HIRDETÉS

Különlegesnek titulálta forma-1-es pályafutása harmincadik rajtelsőségét a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


Különlegesnek titulálta forma-1-es pályafutása harmincadik rajtelsőségét a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyző a Brazil Nagydíj időmérő edzésén is verhetetlennek bizonyult, mellyel újabb rekordot döntött meg, hiszen soha, senki nem szerzett még 15 pole pozíciót egy idényen belül.

Vettel elárulta, nagyon sokat jelent számára, hogy sikerült megelőznie Nigel Mansellt ebben a versenyben, majd hozzátette, mindent beleadott a Q3-ban.

„Nagyon sokat beszéltek erről a különleges rekordról az időmérő, illetve a versenyhétvége előtt, de úgy gondolom, a legjobb dolog az volt, hogy nem igazán gondolkodtam ezen” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Elég keményen indult a hétvége pénteken, nem voltam 100 százalékig elégedett az egyensúllyal, de éjszaka jó döntéseket hoztunk, így úgy vághattam neki az időmérőnek, hogy sokkal elégedettebb voltam, élveztem a pillanatot, és élveztem a gyorskörömet.”

„Az első mért köröm is jó volt a Q3-ban, de tudtuk, hogy még van benne. Az utolsó körben aztán minden összejött.”

„Elég érzelemdús pillanat volt, amikor átszeltem a célvonalat, hiszen tudtam, hogy mindent beleadtam. Utána várnom kellett egy kicsit, hogy lássam, elég lesz-e ez a köridő, vagy sem, de aztán a mérnököm mondta a fülemre, hogy [Jenson] Button a második, aztán pedig, hogy Mark a második, szóval megvan a pole pozíció.”

Vettel hozzátette, habár idén rendszerint dominált az időmérőkön, egyáltalán nem volt könnyű dolga.

„Nem volt könnyű mindent beleadni egy körbe. Minden pálya más, szóval olykor az ember nem olyan elégedett, máskor pedig igen. Idén a legtöbbször összejött minden a Q3 végén. Nincs titok. Az utolsó etapban az ember tudja, hogy ez más, mint egy gyakorlókör. Sokkal izgatottabb vagy, sokkal idegesebb, hiszen ez a döntő kör.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!