Verstappen vs. Ocon

Vettelre és Hamiltonra is büntetést várhat Brazíliában

Fotó: Scuderia Ferrari
Lewis Hamiltonra és Sebastian Vettelre is büntetés várhat a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzése után.

Lewis Hamiltonra és Sebastian Vettelre is büntetés várhat a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzése után.

A két világbajnok két, meglehetősen szokatlan incidensbe keveredett az interlagosi kvalifikáción.

Hamilton tőle szokatlan módon két versenyzőt is feltartott a Q2-ben: előbb Szergej Szirotkint hátráltatta veszélyes módon, majd Kimi Räikkönent is akadályozta. Egyelőre nem világos, hogy a stewardok vizsgálatot indítanak-e ellene, ám nem kizárt, hogy az ötszörös világbajnok büntetést kap.

Az pedig már biztos, hogy Sebastian Vettel ellen vizsgálat indul: a német versenyzőt a Q2 végén hívták ki mérlegelésre, ám hiába kérték, nem állította le autójának motorját.

Mivel ilyenkor nem tudnak pontos adatokat mérni az FIA szakemberei, ráadásul Vettel az elindulás során károsította is a mérlegelésre szolgáló berendezést, az esetet Jo Bauer jelentette az interlagosi stewardoknak, hiszen Vettel nem követte az ilyenkor szokásos instrukciókat.

Hamilton egyébként az 1., Vettel pedig a 2. helyen végzett az időmérő edzésen.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek