Vettelt beidézték a versenybírák

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője a második rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíjon, azonban elképzelhető, hogy pozíciója veszélybe kerül, miután a versenybírák beidézték őt.

Frissítés: Az FIA meghallgatta Vettelt, és úgy döntöttek, nem büntetik, mivel a kérdéses körben a német hibázott az első kanyarban, ahol elfékezte a gumijait. Ezután vibráció hátráltatta a Ferrarit, így Vettel nem tudta tartani az előírt maximum időtartamot.

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője a második rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíjon, azonban elképzelhető, hogy pozíciója veszélybe kerül, miután a versenybírák beidézték őt.

Az ok, amiért a német pilótának meg kell látogatnia a stewardokat, hogy a kvalifikáció első szakaszában egyik kivezető körén “túl lassan ment”.

A versenybírák tisztázni szeretnék, hogy Vettel nem vétett-e a sportszabályzat 27.4-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy “egy autó semmilyen körülmények között nem haladhat indokolatlanul lassan, kiszámíthatatlanul, vagy oly módon, hogy más versenyzőket vagy személyeket veszélyeztessen.”

A Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapján az FIA meghatározott egy maximum időt a biztonsági autós vonalak között, amelynél a pilóták nem haladhatnak lassabban. Vettel ezt az időt lépte túl, amit az FIA viszgálni kezdett.

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek