Vettelt és Webbert méltatja a Red Bull

Sebastian Vettel vasárnapi győzelmével, valamint Mark Webber harmadik helyével a Red Bull alakulata megvédte tavaly megszerzett világbajnoki címét a konstruktőri bajnokságban is.


Sebastian Vettel vasárnapi győzelmével, valamint Mark Webber harmadik helyével a Red Bull alakulata megvédte tavaly megszerzett világbajnoki címét a konstruktőri bajnokságban is.

Az alakulatot irányító Christian Horner a Koreai Nagydíj leintését követően rendkívül boldogan nyilatkozott, elmondása szerint az idei eredményekre büszke lehet minden egyes személy, aki a csapatnál dolgozik.

„Fenomenális. Fenomenális eredmény ez az egész csapatnak, mindenkinek, aki a Red Bull Racingnél, a Red Bull Technology-nál, és a Red Bullnál dolgozik” – mondta meghatódva az osztrák istálló csapatfőnöke.

„Meggyőződésem, hogy ez egy rendkívül különleges nap volt Mr. Mateschitz számára, hiszen láthatta, hogy csapata megvédte a konstruktőri világbajnoki címet, miközben ugyanezt tette az egyéni trófeával az elmúlt héten.”

Horner hozzátette, a Japánban második bajnoki címét is bebiztosító Vettel Koreában is parádés versenyt produkált, mindent irányítása alatt tartott.

„Rendkívüli módon kárpótol ez minket a tavalyi versenyért, és feledteti az akkori kudarcokat – fantasztikus futamunk volt. Sebastian mindent remekül csinált – jól rajtolt, egy merész manőverrel a belső ívre húzott a 4-es kanyar előtt, majd végig irányította a versenyt. Világbajnokhoz méltó vezetés volt.”

A szakember természetesen nem ment el szó nélkül Mark Webber és Lewis Hamilton kerék a kerék elleni csatája mellett sem.

„Minden tiszteletünk Mark Webberé, aki mindent megtett azért, hogy megelőzze Lewist [Hamilton], aki sportszerűen, és rendkívül jól védte pozícióját, és noha gyorsabbak voltunk nála, nem sikerült kellő pozícióba kerülnünk a DRS-zónában ahhoz, hogy bebiztosítsunk egy kettős győzelmet.”

„Ezzel együtt egy első és egy harmadik hellyel megvédeni a konstruktőri címet, igazán különleges a csapat számára. Ez egy olyan nap, melyre minden csapattag méltán lehet büszke. Szeretnénk hatalmas köszönetet mondani a Red Bullnak, motorszállítónknak, a Renault-nak, és valamennyi partnerünknek, amiért lehetővé tették, hogy elérjük ezt a fantasztikus eredményt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!