Fotó: Singapore GP Media
Hírek

Vettelt is meglepte Hamilton pole-köre Szingapúrban

Csak a 3. helyet szerezte meg a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel – a német versenyző hátránya 6 tizedmásodperc volt bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Bár Vettelék tempója jónak tűnt a szabadedzéseken, az időmérőn valamiért mégis küszködtek – a német versenyző azt mondja, nem úgy alakult számukra a kvalifikáció, ahogy szerették volna, hiszen megvoltak az eszközeik ahhoz, hogy a pole-ért harcoljanak.

„Nyilvánvalóan nagy a lemaradásunk” – mondta a négyszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak.

„Meglepő, de nem tükrözi az autóink általános teljesítményét. Nem volt ideális számunkra az időmérő, jobbnak kellett volna lennünk. Megvoltak az eszközeink, és nem tudtuk összerakni.”

„A 3. hely nem katasztrófa, szóval nem vagyok annyira dühös, de szerettünk volna pole-ban lenni. Nem alakult jól az időmérő. Ez most kiábrándító, de meglátjuk, mit hoz a holnap.”

Vettel azt mondja, a hétvége eddigi részében látottak alapján szoros verseny lesz a holnapi.

„Az összes edzés nagyon szorosan alakult köztünk, szóval nem várunk csodát vasárnap sem. Senkinek sincs olyan tempója, hogy lekörözze a másikat, de meglátjuk, mivel tudunk majd harcolni holnap.”

Szólj hozzá!