Vettelt megbüntették, bukta a dobogót!

10 másodperces büntetést kapott a vasárnapi Mexikói Nagydíjat követően Sebastian Vettel.


10 másodperces büntetést kapott a vasárnapi Mexikói Nagydíjat követően Sebastian Vettel.

A német versenyző Max Verstappen mögött a negyedik helyen ért célba a versenyen, a stewardok azonban 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a hollandot, amiért az a kanyarlevágás után nem engedte el maga mellett Vettelt.

Vettel így dobogóra állhatott, a stewardok azonban ellene is vizsgálatot indítottak, miután a féktávon váltott irányt a Daniel Ricciardóval folytatott csata közben.

A stewardok végül 10 másodperces időbüntetéssel sújtották Vettelt – magyarázatunkban a Charlie Whiting által az Amerikai Nagydíjon közzétett direktívára hivatkoztak, mely tiltja a féktávon való irányváltoztatást.

A versenybírók elemezték a rendelkezésre álló videofelvételeket és telemetriai adatokat, és megállapítást nyert, hogy Vettel a 4-es kanyar előtt igenis irányt váltott a féktávon, és ez egy „potenciálisan veszélyes manővernek bizonyult”.

Vettel így a harmadikról az ötödik helyre csúszott vissza, a 10 másodperces időbüntetés mellé pedig 2 büntetőpontot is kapott. A dobogós helyet így Daniel Ricciardo örökölte meg.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS