Hírek

Vettelt nem zavarja, hogy nincs még új szerződése

Továbbra sincs szerződése a 2018-as Forma-1-es idényre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek – a német a Hungaroringen azt mondta, egyáltalán nem sietős számára a dolog.

Vettel jelenleg 1 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát, érvényben lévő szerződése pedig a 2017-es év végén lejár a Ferrarinál.

Bár a felek szívesen folytatnák együtt, az új kontraktust mindezidáig nem írták alá.

Vettel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, egyáltalán nem zavarja a dolog, jelenleg ugyanis egy dologra összpontosítanak: a Forma-1-es bajnokságra.

„Van más tennivalónk. A nyári szünetben majd több időnk lesz, lesz pár hét pihenő, amikor nem kell versenyeznünk” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Most rendkívüli mértékben az autón való munkálkodásra fókuszálunk. Egy darab papírt viszonylag gyorsan alá lehet írni, szóval nem probléma.”

Arra a kérdésre, hogy maradni akar-e a Ferrarinál 2018-ra, Vettel így felelt: „Nem látom okát, miért ne maradhatnék.”

„Nyilván még nem állok készen arra, hogy ezen a hétvégén aláírjak, de nem sietős a dolog. Szerintem a csapatnak sem sietős. Különben mondták volna. Szóval nincs semmi gond, nincs baj.”

Vettel elárulta, rendkívül magabiztosan várja a hungaroringi megmérettetést, mert úgy érzi, a Magyar Nagydíjon ismét esélye lehet a győzelemre.

„Sok versenyünk van – lesz, ami jobban sikerül, lesz, ami rosszabbul. Az utolsó néhány futam nem volt valami fantasztikus, de pozitívan állok hozzá a hétvégéhez.”

„Tudjuk, hogy az autónk erős, és esélyünk van arra, hogy a győzelemért harcoljunk. Silverstone-ban nem voltunk túl boldogok, de abból a szempontból jó hétvége volt, hogy sokat tanultunk az autóról.”

„Vannak újítások, melyek segíthetnek minket itt. Az eltökéltség pedig rendkívül komoly, szeretnénk elöl maradni.”