Hírek

Vettelt nem zavarja, hogy nincs még új szerződése

Továbbra sincs szerződése a 2018-as Forma-1-es idényre a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek – a német a Hungaroringen azt mondta, egyáltalán nem sietős számára a dolog.

Vettel jelenleg 1 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát, érvényben lévő szerződése pedig a 2017-es év végén lejár a Ferrarinál.

Bár a felek szívesen folytatnák együtt, az új kontraktust mindezidáig nem írták alá.

Vettel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, egyáltalán nem zavarja a dolog, jelenleg ugyanis egy dologra összpontosítanak: a Forma-1-es bajnokságra.

„Van más tennivalónk. A nyári szünetben majd több időnk lesz, lesz pár hét pihenő, amikor nem kell versenyeznünk” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Most rendkívüli mértékben az autón való munkálkodásra fókuszálunk. Egy darab papírt viszonylag gyorsan alá lehet írni, szóval nem probléma.”

Arra a kérdésre, hogy maradni akar-e a Ferrarinál 2018-ra, Vettel így felelt: „Nem látom okát, miért ne maradhatnék.”

„Nyilván még nem állok készen arra, hogy ezen a hétvégén aláírjak, de nem sietős a dolog. Szerintem a csapatnak sem sietős. Különben mondták volna. Szóval nincs semmi gond, nincs baj.”

Vettel elárulta, rendkívül magabiztosan várja a hungaroringi megmérettetést, mert úgy érzi, a Magyar Nagydíjon ismét esélye lehet a győzelemre.

„Sok versenyünk van – lesz, ami jobban sikerül, lesz, ami rosszabbul. Az utolsó néhány futam nem volt valami fantasztikus, de pozitívan állok hozzá a hétvégéhez.”

„Tudjuk, hogy az autónk erős, és esélyünk van arra, hogy a győzelemért harcoljunk. Silverstone-ban nem voltunk túl boldogok, de abból a szempontból jó hétvége volt, hogy sokat tanultunk az autóról.”

„Vannak újítások, melyek segíthetnek minket itt. Az eltökéltség pedig rendkívül komoly, szeretnénk elöl maradni.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Nem elképzelhetetlen, hogy Nico Rosberg lesz a Mercedes csapatfőnöke a Forma-E-ben – erről írnak a német lapok. A Mercedes a…