Vettelt váratlanul érte a pénteki fölény

A Red Bull Racing a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén mutatott tempójával valósággal sokkolta a mezőnyt, egyesek már most lemondtak a győzelemről. A címvédő és listavezető Sebastian Vettel sem számított ilyen kezdésre.


A Red Bull Racing a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén mutatott tempójával valósággal sokkolta a mezőnyt, egyesek már most lemondtak a győzelemről. A címvédő és listavezető Sebastian Vettel sem számított ilyen kezdésre.

Az első edzésen is csak Lewis Hamilton került a Red Bullok elé, a második tréningen azonban már nem volt bocsánat, hatalmas fölénnyel álltak az élre Vettelék.

„Mozgalmas nap volt. Nagyon meleg volt odakinn, miközben nagy élmény itt autózni ezen a remek helyszínen, ugyanakkor keményen kellett dolgozni”- kezdte pénteki elemzését Vettel.

„A köridő, amit elértünk, meglepetés, de nem hiszem, hogy teljesen reprezentatív. Úgy tűnik, gyorsak leszünk, de szerintem a Mercedes nagyon erős lesz szombaton”- hízelgett az egyik riválisnak a német.

Csapattársa, Mark Webber mindkét tréningen 2. lett, és neki sem volt oka panaszkodni: „A mára tervezett munka nagy részét elvégeztük. Itt könnyen másként alakulnak a dolgok, mint ahogyan eltervezed, de mi végül elégedettek lehetünk a beállításokon elvégzett munkával.”

„A hosszú és a rövid etapokon egyaránt dolgoztunk, nem hanyagolhatjuk el ezt sem. Nem sokat érnek a mai eredmények, de sima napunk volt”- tette hozzá Webber, aki Vettelhez hasonlóan elégedett volt az átalakított 10-es kanyarral.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek