Verstappen vs. Ocon

Videón az elmúlt két évtized Sauberjei

Idén huszonegyedik szezonját tapossa a Forma-1-ben a száguldó cirkusz egyik legszimpatikusabb privát alakulata, a Sauber.


Idén huszonegyedik szezonját tapossa a Forma-1-ben a száguldó cirkusz egyik legszimpatikusabb privát alakulata, a Sauber.

A hinwili gárda először 1993-ban állt fel a királykategória rajtrácsára C12 kódjelet viselő versenygépével, melyet akkoriban JJ-Lehto és Karl Wendlinger terelgetett.

Talán kevesen tudják, de a gárda névadó tulajdonosa, Peter Sauber rendszerint feleségéről nevezi el a csapat Forma-1-es autóit: azok kódjeleiben a C-betű Christine nevére utal.

Az istálló 2006 és 2010 között a BMW gyári csapataként szerepelt a Forma-1-ben, ám a Sauber által a minap közzétett videóban természetesen ezen éra gépcsodái is fellelhetők. Most tehát következzék egy kis visszapillantás az elmúlt bő két évtizedre a hinwili gárda múzeumában!

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek