Vietnámi Nagydíj után jöhet a vietnámi F1-es pilóta

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Miután kiderült, hogy 2020-tól a versenynaptár a Vietnámi Nagydíjjal bővül, Chase Carey, az F1 jogtulajdonosa szerint a jövőben az egyik következő lépés egy vietnámi pilóta csatlakozása kell, hogy legyen.

Immár hivatalos, hogy 2020-ban F1-es versenyt rendeznek Vietnámban, méghozzá az ország fővárosa, Hanoi ad majd otthont a nagydíjnak.

A Liberty Media megállapodott a futam promóterével, a Vingrouppal, és a hírek szerint több évre szóló megállapodást kötöttek.

A Vietnámi Nagydíj az első, a Liberty Media által behozott új nagydíj, amely Carey szerint „mérföldkő a hosszú távú növekedési stratégiánkban”.

„Azt hiszem, a múltban rövid távú dolgokként tekintettek azokra, amiket véghez vittünk” – nyilatkozta Carey az AFP hírügynökségnek.

Carey hozzátette, a versenyzők körét is szeretné bővíteni azáltal, hogy különböző, új országokból is hoznak majd pilótákat a Forma-1-be.

„Szeretnénk egy kínai versenyzőt, egy amerikai versenyzőt, egy női versenyzőt, egy vietnámi versenyzőt – mindegyik a jövő tervei közé tartozik” – mondta a jogtulajdonos.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek