Megosztás:

A világ leggyorsabb utcai pályája épül Bakuban

Jól állnak a pályaépítési munkálatok Azerbajdzsán fővárosában.
Jól állnak a pályaépítési munkálatok Azerbajdzsán fővárosában. © Baku City Circuit

A világ leggyorsabb utcai pályáját építik meg Bakuban, ahová a Forma-1 mezőnye idén először látogathat el – mondta Hermann Tilke.

Azerbajdzsán fővárosában idén Európa Nagydíj néven rendeznek versenyt június 19-én.

A közel 6 km hosszú versenypályán a legnagyobb kihívást vélhetően a 8-as kanyar jelenti majd, ahová több mint 200 km/h-s sebességgel érkezhetnek meg a versenyzők.

„Nincs még egy olyan pálya, mint a bakui. Az egyik legizgalmasabb helyszín lesz az F1-es naptárban” – mondta a versenypálya megálmodója, Hermann Tilke.

„A bakui aszfaltcsík természetesen nem összehasonlítható az épített pályákkal, hiszen egy utcai helyszínről van szó. De az utcai pályák között egyedülálló lesz.”

„Számos tényező miatt kiemelkedik majd. A világ leggyorsabb utcai pályája lesz. Az utcák nagyon szűkek, és éppen ezért annyira vonzó.”

Tilke biztos benne, időben elkészülnek majd a munkálatokkal a júniusi versenyre.

„2014 júniusa óta dolgozunk ezen a projekten. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy előálljunk egy olyan vonalvezetéssel, ami megfelelő lesz az F1 számára Bakuban.”

„A pályatervezés során több probléma is felmerült, de a csapattal közösen sikerült leküzdenünk minden akadályt. Az egész csapat az utolsó percig dolgozik majd, de mindennel jól állunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Monacói Nagydíjon használhatják először a Forma-1 csapatai a Pirelli vadonatúj, ultralágy...

Hozzászólások

( komment)