Villeneuve: Alonso érdemli a bajnoki címet - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Alonso érdemli a bajnoki címet

HIRDETÉS

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Fernando Alonsónak kell megnyernie a bajnokságot, a spanyol ugyanis jelenleg egyértelműen a mezőny legjobbja. A kanadai Vettelt kritizálta.


A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Fernando Alonsónak kell megnyernie a bajnokságot, a spanyol ugyanis jelenleg egyértelműen a mezőny legjobbja. A kanadai Vettelt kritizálta.

Villeneuve úgy véli, Alonso sokkal könnyebben meg tud birkózni a nehéz szituációkkal, mint a bajnoki tabellát 10 ponttal vezető Sebastian Vettel.

„Nincsenek kétségeim, Fernando a legjobb, ezért szurkolok neki” – mondta a Williams korábbi világbajnoka az Autosprintnek.

„Sebastian rendkívül gyors, de egy kedvezőtlen szituációban van különbség közte és Fernando között. Alonso higgadt és racionális marad, miközben ő az esetek többségében ideges lesz és elkezd üvöltözni, és a középső ujját mutogatja. Úgy reagál, mint egy gyerek.”

„Ezek a viselkedések jól mutatják, hogy nem ugyanolyan érettek ők ketten. Ugyanakkor el kell ismerni, Sebastian egy ász! A kritikus helyzetekben viszont küszködik. Amikor vezet egy versenyen, gyakorlatilag verhetetlennek tűnik, de amikor fel kell zárkóznia, sebezhetővé válik.”

Villeneuve elárulta, az Abu Dhabi Nagydíjon látottak sem győzték meg, ahol Vettel a bokszutcából rajtolva végül dobogóra állhatott, miután harmadikként szelte át a célvonalat.

„Én csak megerősítést nyertem mindazzal kapcsolatban, amit Vettelről gondoltam. Miközben hátulról zárkózott fel, Sennával ütközött, aki előtte volt. Emiatt meg is sérült az első terelőszárnyra. Aztán a biztonsági autós fázis alatt elveszítette az irányítást autója felett és balesetet szenvedett. Ez egy komoly hiba volt, és lettek is következményei. Bizonyította, hogy pokoli gyors, de szerencséje volt, szóval nem változott a véleményem: Alonso az, aki jobban megérdemli a világbajnoki címet.”

Az 1997-es év legjobbja emellett dicsérte a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t is.

„Sokan csak géniuszként említik őt, miközben ez csak egy részét képezi az ő csapatvezetői képességeinek. Nem egy mindentudó, aki megépít egy győztes versenyautót, és azt hajtogatja, hogy azzal mindenki nyerni tud. Valójában ő a legszerényebb technikus. Az évek múlásával, illetve a begyűjtött győzelmekkel semmit sem változott személyisége: nem prédikál, nem jártatja feleslegesen a száját.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!