Villeneuve egyáltalán nem bírja Hamiltont - F1VILÁG.HU

Villeneuve egyáltalán nem bírja Hamiltont

HIRDETÉS

A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve mindenki számára egyértelművé tette, hogy nem tartozik a Hamilton rajongók közé, így nem is bánná, ha a brit versenyző elbukna az idei évben.

A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve mindenki számára egyértelművé tette, hogy nem tartozik a Hamilton rajongók közé, így nem is bánná, ha a brit versenyző elbukna az idei évben.

A kanadai pilóta, aki a hétvégén Dubaiban versenyez a Speedcar sorozatban, elmondta, számára az elsőszámú favorit Felipe Massa, akivel csapattársak voltak a Sauber istállónál még 2005-ben. Villeneuve azt is elhintette, hogy Massa mellett nagy kedvence a sport kétszeres világbajnoka, a Renault-hoz visszatérő Fernando Alonso.

A 37 éves versenyző elmondása szerint Alonso és az akkor még újoncnak számító Hamilton közötti összezörrenés nagy hiba volt a McLaren részérő.

“Sokkal nagyobb tisztelettel bántak Hamiltonnal, mint Alonsóval. Nem szeretem az ilyen bánásmódot, elszomorít, mikor ilyeneket látok” – mondta Villeneuve a Gulf Timesnak adott nyilatkozatában.

Villeneuve úgy gondolja, hogy Hamiltonnak követnie kellett volna példáját, mikor 1996-ban beletörődött abba, hogy egy jóval tapasztaltabb versenyző, név szerint Damon Hill mellett kell beletanulnia a száguldó cirkuszba.

“Azért voltam ott, hogy tanuljak. Hamilton pedig nem így gondolkodott a tavalyi évben, pedig egy kétszeres világbajnok mellett kellett versenyeznie debütáló évében, ami már önmagában is hatalmas megtiszteltetés kellett volna, hogy legyen neki” – magyarázta a kanadai.

Bár sokan hasonlítják össze a Hamilton-Alonso és a Villeneuve-Schumacher párharcot, az érintett úgy gondolja, hogy a két eset teljesen különböző.

“Én mindig is tiszteltem Schumachert, nem úgy, mint Hamilton Alonsót” – mondta az 1997-es évad világbajnoka, aki vérre menő küzdelmet vívott a hétszeres világbajnokkal abban az évben.

Villeneuve egykor versenytársa, Heinz Harald Frenzen – aki szintén a Speedcar szériában versenyez – ugyancsak elárult, neki sem kedvence Hamilton. A háromszoros futamgyőztes német azt is elmondta, hogy véleménye szerint a BMW Sauber előrébb fog végezni, mint a McLaren Mercedes az idei évben.

“Miért ne? Szerintem Nick Heidfeld jobb, mint Lewis Hamilton.” – nyilatkozta Frentzen egykori csapattársáról a Sport Bildnek. “Számomra teljesen egyértelmű, hogy Heidfeld jobb Hamiltonnál.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!