Villeneuve: Elfogadhatatlan Verstappen viselkedése - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Elfogadhatatlan Verstappen viselkedése

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen védelmet élvez a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről.


A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen védelmet élvez a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről.

A holland tehetség a múlt hétvégi Belga Nagydíjon ismét magára haragította versenyzőtársait, egészen pontosan Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent, akik ismételten Verstappen agresszív vezetési stílusára panaszkodtak.

Villeneuve úgy véli, az FIA is komoly szerepet vállal a kialakult helyzetben, hiszen azzal, hogy nem szankcionálják az ifjú versenyző viselkedését, csak még inkább adják alá a lovat.

„Az FIA jelenti a problémát, mert úgy tűnik, valamiért védelmet kap tőlük. Azt akarják, hogy ő legyen a sztár” – mondta Villeneuve a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Nézzék csak meg a Németországban történteket. Cikázott az egyenesben, szóval Nico [Rosberg] elrontotta a féktávot. Egy kicsit szélesen fordultak, erre Nicót megbüntették. Valami tehát nincs rendjén. Nem tudom, de nagyon feldühít a dolog. 20 évvel ezelőtt valaki simán feltette volna őt egy fára…”

Ver

Villeneuve elárulta, az, amit Verstappen Belgiumban csinált, egész egyszerűen elfogadhatatlan.

„Ez már tényleg sok. A rajt az nyilván a versenyzésről szól. Sok volt, de ott verseny van. Minden tapasztalt versenyző tudja, hogy belülre mész, baleset lesz belőle, mert nincs elég hely. Az ember egyszerűen tudja. Szóval ha van egy rossz rajtod, a legtöbbször elfogadod.”

„De nem ezzel volt a baj. Azzal, hogy utána még ő panaszkodik a többiekre, azt mondta, hogy ’tönkrerették a versenyemet’. Nyugi, vállaltál egy igencsak nagy kockázatot, és nem jött be. Tönkretetted az ő versenyüket, és a sajátodat is. Ez van, ilyen az élet.”

Hirdetés

„De amit ez után tett, az elfogadhatatlan. Amit kétszer is eljátszott Kimivel az egyenesben, és Vettellel is. Higgadj már le! A végén még megölsz valakit!”

Villeneuve úgy véli, nincs baj a kemény versenyzéssel, de Verstappen átlépett egy határt, amely fölött már túl veszélyessé válnak a küzdelmek. A kanadai szerint azzal semmi gond nincs, hogy a holland nem akar barátkozni versenyzőtársaival.

„Nem érdekli őt ez, és ez rendben is van, jól teszi. De egy kis tiszteletet azért mutatnia kellene. Mert mindannyian ebben a kis világban élnek. A versenyzőknek tisztelniük kellene egymást. Jó, kemény, és fair versenyzést kell produkálni – ahogy Kimi is mondta. Keményen versenyezni nagyszerű dolog. De szükség van a tiszteletre. Nem lehet csak úgy letolni a másikat. Van fékezésre kényszeríteni az egyenesben. Ez iszonyatosan veszélyes. 20 éve a versenyzők ebben megállapodtak egymás között.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint Verstappen lehiggad-e, az 1997-es év bajnoka így felelt: „Természetesen nem. Miért tenné? Minden versenyen egyre rosszabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!