Villeneuve figyelmeztette a kis Schumit - F1VILÁG.HU

Villeneuve figyelmeztette a kis Schumit

HIRDETÉS

Komoly nyomás nehezedik majd a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiára, Mickre, ha egy napon bekerül majd a Forma-1-be – mondja Jacques Villeneuve.


Komoly nyomás nehezedik majd a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiára, Mickre, ha egy napon bekerül majd a Forma-1-be – mondja Jacques Villeneuve.

Az 1997-es év F1-es bajnoka annak idején óriási csatákat vívott Schumacherrel, kinek fia idén már a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében áll rajthoz, célja pedig nem más, minthogy apja nyomdokaiba lépve a legjobb legyen a Forma-1-ben.

Villeneuve elárulta, már csak a neve miatt is nagy kihívás lesz Mick számára az F1-es versenyzés.

„Óh, az őrület lenne! Ez most már egy más kor a közösségi média és a marketing miatt, úgy tűnik, ez most már 10-szer többet nyom a latba, mint maga a vezetés” – mondta a kanadai, amikor arról kérdezték, mit szólna hozzá, ha a kis Schumi egy napon bekerülne a királykategóriába.

„Nagyon-nagyon nehéz dolga lenne, főleg azért, mert az édesapja többszörös bajnok – ráadásul nem is olyan rég versenyzett itt. Nem telt tehát el sok idő. Nagy terhet kellene cipelnie, ha viszont bírja mentálisan, sok ajtó kinyílik majd előtte.”

Villeneuve kifejtette, az óriási médiaérdeklődéssel nem könnyű megbirkózni egy olyan tapasztalatlan és fiatal versenyzőnek, mint Schumacher.

„Ha tényleg akkora szenvedéllyel adózik a versenyzés iránt, akkor küzdenie kell érte. De meg kell értenie, hogy lesznek előtte akadályok.”

„Sok ajtó kinyílik majd előtte. De ha kinyílik az az ajtó, nagyon könnyen be is záródhat. A média és a rajongók tapasztalt versenyzőként tekintenek majd rá, pedig nem az. És ez nagy különbség.”

Mick Schumacher F3-as versenyeit egyébként 2016-ban a DIGI Sport közvetíti majd Magyarországon.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!