Megosztás:

Villeneuve: Jobb, ha inkább Kvyat otthon marad

A 1997-es világbajnok élesen bírálta Kvyatot.
A 1997-es világbajnok élesen bírálta Kvyatot. © GEPA Pictures

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve nem tudta megállni, hogy ne mondja el véleményét a hétvégi Toro Rossós incidensről.

A kanadai úgy véli, hogy Daniil Kvyatot otthon kellene hagyni gondolkodni egy kis időre.

„Nem vagyok benne biztos, hogy mit is akart Kvyat.” – kezdte.

Az orosz már Kanadában és Ausztriában is kapott büntetést, éppen ezért, úgy látja Villeneuve, hogy átlépte a határt a Toro Rosso pilótája.

„De tudja, mi az egészben a legrosszabb? Az eset után bejelentkezik a rádióban és megpróbálja hibáztatni a csapattársát, arra gondolva, hogy biztos senki sem látta, mi történt. Ez nagyon rossz hozzáállásra vall. Szerintem, megérdemelné, hogy otthon maradjon.”

„Teljesen megalázó ez az egész. Megindult keresztbe, amikor a következő kanyarban visszament a pályára, és ha Sainz nincs ott, akkor elszáll. Otthon kellene hagyni kicsit, hogy elgondolkodjon rajta, mert nem volt az első hétvége, amikor már átlépte a határt. Lehet, hogy az F1 túl gyors neki – nem tudom.”

Az orosz úgy véli, egyáltalán nem jogosak a büntetések, és szerinte a stewardok vele jóval keményebbek, mint mással.

Ezzel kapcsolatban is elmondta Villeneuve a véleményét:

„Ha mindig másra mutogatsz, sosem tanulsz belőle. Minden esetben magadat kellene hibáztatnod, még akkor is, ha nem is te vagy a hibás. Ez az egyetlen módja, hogy egyre jobb legyél. De, ha teljesen biztos, hogy a te hibád, te meg próbálsz mást okolni, akkor szánalmassá válik a dolog.”

Végül hozzátette: „Alapesetben a pilóták nem kapnak második esélyt. Neki ráadásul sok volt, de úgy tűnik, nem tanul belőle.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy hosszabbítsanak...

Hozzászólások

( komment)