Villeneuve: Räikkönen menjen haza, Vettel más csapathoz - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Räikkönen menjen haza, Vettel más csapathoz

HIRDETÉS

Meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg Kimi Räikkönen idei teljesítményével kapcsolatban a Forma-1 korábbi világbajnoka, Jacques Villeneuve. A kanadai Sebastian Vettelt sem kímélte.


Meglehetősen éles kritikát fogalmazott meg Kimi Räikkönen idei teljesítményével kapcsolatban a Forma-1 korábbi világbajnoka, Jacques Villeneuve. A kanadai Sebastian Vettelt sem kímélte.

Räikkönen 2007-ben nyert világbajnoki címet a Ferrarival, majd 2009-ben úgy döntött, távozik a Forma-1-ből. Néhány év ralizás után azonban 2012-ben visszatért a Lotusszal, az idei évben pedig Fernando Alonso csapattársaként ismét a Ferrarinál bizonyíthat.

Noha a Lotusnál a finn versenyző igencsak eredményesen szerepelt, idén egyelőre sokat szenved, elmondása szerint a legtöbb problémát az autó okozza számára.

Jacques Villeneuve szerint azonban Räikkönennek nem csapatát és az autót kellene hibáztatnia, hanem magába kellene néznie.

„Kiminél kétféle gázállás van: vagy padlógáz, vagy semmi. Idén már számos alkalommal megpördült, mintha azt gondolná, még mindig a Forma-3-ban van” – mondta az 1997-es év legjobbja.

„Ha nem tud már F1-es versenyautót vezetni, akár haza is mehet. Ő egy tapasztalt versenyző, nem kellene minden egyes futam után kifogásokat találnia, mint valami kezdő. Két-három verseny alatt meg kellene változtatnia a vezetési stílusát – ha ez nem megy, az baj. Így nem lehet csinálni egy világbajnokként. Nem helyes, hogy folyton kifogásokat keres.”

Vettel és Räikkönen is megkapta a magáét
Hasonlóan sarkalatos véleményen van Villeneuve a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel kapcsolatban is. A kanadai szerint a Red Bull rájött arra, jobban teszi, ha inkább Daniel Ricciardót támogatja.

„Ő egy négyszeres világbajnok, de a Red Bullnál most úgy kezelik őt, mint anno Mark Webbert. Úgy tűnik, eldöntötték, hogy mostantól Daniel Ricciardót támogatják. Most „ki akarják csinálni” Vettelt, mert nem illik a Red Bull imidzsébe.”

Villeneuve szerint Vettelnek komolyan el kellene gondolkodnia a csapatváltáson.

Hirdetés

„Természetesen – nem lehet még egy ilyen szezonja. Még Helmut Marko is elkezdte kritizálni. Amikor az ember elveszíti a csapat bizalmát, és egyre nagyobb a politikai nyomás, vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!