Visszacsábítja egykori zsenijét a Ferrari?

Külföldi sajtóértesülések szerint a Ferrari alakulata szeretné visszacsábítani egykori sikereinek kovácsát, Rory Byrne-t.


Külföldi sajtóértesülések szerint a Ferrari alakulata szeretné visszacsábítani egykori sikereinek kovácsát, Rory Byrne-t.

Az Omni Corse című lap úgy tudja, a maranellói gárda nemrégiben kinevezett technikai igazgatója, Pat Fry kereste meg a szakembert azzal, hogy járuljon hozzá a jövő évi autó fejlesztéséhez.

Byrne annak idején Michael Schumacher, Ross Brawn és Jean Todt mellett elengedhetetlen tagja volt az olasz istállónak, páratlan együttműködésüket számtalan siker koronázta.

A szakember a Ferrari aranykorszaka után intett búcsút a Forma-1-nek, a legfrissebb sajtóhírek szerint azonban a patinás istálló megpróbálja visszacsábítani őt kötelékébe.

Az olaszok jövő évi autója állítólag már a szélcsatornában futja a kilométereket, a fejlesztési projektet pedig a korábban a McLarennél is megfordult Pat Fry felügyeli, kinek keze alá olyan neves szakemberek dolgoznak, mint James Tortora (szimuláció), Ioannis Veludis (számítógépes folyadékdinamika), és Rupert Daraker (aerodinamika).

A tervezőcsapatot Nikolas Tombazis irányítja, a feltételezések szerint pedig Byrne tanácsadóként járulhatna hozzá a 2012-es autó fejlesztéséhez.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!