Visszafogott lett a Ferrari bakui gumiválasztása

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari
Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es csapatok bakui gumiválasztásait a száguldó cirkusz gumiszállítója, a Pirelli.

Jövő hétvégén Azerbajdzsánba látogat a Forma-1 mezőnye, ahol a csapatok a C2-es, C3-as és C4-es jelölésű abroncsokat használhatják majd.

A leglágyabb, piros színnel jelölt gumikból a Ferrari választotta magának a legkevesebbet: versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc mindössze 7 garnitúrát használhat ebből a vegyületből, miközben a Mercedes versenyzői 8 szettet.

A többi csapat viszont még ennél is többet, 9, illetve 10 garnitúrát kért pilótáinak.

„A bakui egy furcsa pálya, hiszen van egy nagyon hosszú egyenes, ahol lehűlnek a gumik, és igazán nehéz kiegyensúlyozni megtalálni az egyensúlyt az első és a hátsó gumik között. A korábbi versenyeken a csapatoknak nehézséget okozott az első abroncsok megfelelő felmelegítése úgy, hogy ne hevítsék túl a hátsókat” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

„Az aszfalt nagyon-nagyon sima, ráadásul vannak olyan részei a pályának, ahol süt a nap, máshol pedig árnyék van – hiszen az aszfaltcsík a város közepén terül el.”

„A gumiválasztásunk ugyanaz, mint Melbourne-ben és Sanghajban. Meg kell értenünk a lágy abroncsok degradációját, ez a legfontosabb. Itt minden a féktávokról és a kigyorsításról szól. Nincs nagy oldalirányú terhelés. Ha tehát tempót veszít valaki, például a biztonsági autó miatt, és az abroncsai már eléggé elhasználódtak, akkor még nehezebb lesz visszahevíteni őket üzemi hőmérsékletre.”

„A gumikopás mértékbe nem olyan magas Bakuban, de ha a verseny utolsó szakaszában, egy hosszú etap után bejön a biztonsági autó, és el van használódva a gumi, akkor kevesebb hőt lehet generálni.”

A csapatok bakui gumiválasztásai:

Forrás: Pirelli

Az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban az F1VILÁG.HU csapata is ott lesz, szóval érdemes lesz folyamatosan figyelemmel kísérni weboldalunkat!

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!