Fotó: McLaren
HírekKiemelt

Visszafogott optimizmus a McLarennél 2019-re

Visszafogott optimizmussal várja a 2019-es Forma-1-es idényt a McLaren csapat. Zak Brown ügyvezető azt mondja, meggyőződése, hogy sikerül előrelépniük, de természetesen nem szeretne elkiabálni semmit.

Bár a McLaren Renault-motorokra váltott a 2018-as idényre, nem sikerült komoly javulást elérni a teljesítményt tekintve. Idény közben kiderült, az MCL33-as kódjelű versenygéppel komoly aerodinamikai gondok vannak, a csapat azonban a vezetőség elmondása szerint megtanulta a leckét.

Zak Brown elárulta, bíznak abban, hogy 2019-ben sokkal versenyképesebb lesznek.

„Nagy az óvatos optimizmus, de nem akarunk magunk elé kerülni. Korábban megesett, és nem fogjuk kétszer ugyanazt a hibát elkövetni” – mondta a szakember.

„A fejlesztések jól haladnak. Jó úton járunk arra vonatkozóan, amit el szeretnénk élni. Arról viszont fogalmunk sincs, hogy a riválisok hogyan állnak, csak spekulálni tudunk. És nem hinném, hogy az előszezoni tesztekig kiderül bármi is. Ugyanakkor elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amit elértünk.”

„Másképp csináltunk bizonyos dolgokat. Mindenki jól együtt tud dolgozni mindenkivel, nyugodtabbnak tűnik minden, de persze tudjuk, hogy ez egy fontos év számunkra, fejlődést kell mutatnunk, és ez némi izgalommal jár.”

„Tudjuk, hogy egyik napról a másikra nem fogunk odaérni.”

Brown azt mondja, motorpartnerük, a Renault is azt mondja, hogy a következő idényben sokkal ütőképesebbek lesz.

„Azt mondják, hogy nagyon elégedettek a téli fejlődésükkel. Hogy sok kilowattot találtak, és úgy gondolják, hogy játszmában lesznek.”

„Nem hiszem, hogy helyénvaló lenne idézni azokat a számokat, amiket mondtak nekünk, de úgy érzik, hogy nagyon versenyképesek lesznek jövőre.”

Szólj hozzá!