Visszahozhatják a tankolást az F1-be - F1VILÁG.HU

Visszahozhatják a tankolást az F1-be

HIRDETÉS
Jean Todt, az FIA elnöke 2021-től visszahozná a tankolást a Forma-1-be, amit még a 2010-es szezontól vezettek ki a versenyekről.
Kimi Räikkönen, Ferrari, 2008, Hungarian GP, pitstop, refuelling

A tankolás visszavezetése megosztó az F1 világában: 2010-ben azért szüntették meg, mert túl nagy volt a biztonsági kockázat. 

Az FIA elnöke, Jean Todt azonban felvetette az ötletet, és szeretné visszahozni a tankolást, hogy ezzel is növeljék a stratégiai izgalmakat a versenyeken. A francia szakember elmondta, előbb biztosan alaposan megvizsgálják a lehetséges hatásait ennek. 

„Személy szerint én szeretnék újra látni tankolást, de előbb szeretnénk látni a pozitív és negatív oldalát is.”

Todt elmondta, az egyik pozitívum biztosan az lenne, hogy az autók kisebbek lennének, és könnyebbek lehetnének a rajtnál is. 

„Az autók túl nehezek már, amiről már beszéltünk” – mondta Todt. „Azon vagyok, hogy legyen egy elemzésünk arról, hogy mi lenne, ha visszahoznánk a tankolást. Ha így lenne, akkor könnyebbek lennének a versenygépek a futam kezdetén és kisebb autókat látnánk.”

A szakember mindazonáltal cáfolja, hogy ez növelné a költségeket.

„Amikor azt hallom, hogy ezzel drágább lenne, az megmosolyogtat. Amikor látom a csapatok motorhome-jait, nem gondolom, hogy ez olyan jelentős költség lenne…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!