Verstappen vs. Ocon

Vizsgálat indult a Ferrari ellen, de nem aggódnak

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Az ausztrál hatóságok vizsgálatot indítottak a Ferrari Forma-1-es csapata ellen tiltott dohányreklám gyanúja miatt, az olasz istálló főszponzora, a Philip Morris azonban nem aggódik.

Az amerikai dohánygyártó vállalat évtizedek óta támogatja a Ferrari csapatát, habár évek óta tilos a dohánytermékek reklámozása.

A Philip Morris tavaly kezdte el promótálni Mission Winnow kampányát a Ferrari autóin, az Ausztrál Kommunikációs- és Média Hatóság azonban vizsgálatot indított, gyanúja szerint ugyanis a Ferrari megszegte a dohányreklámokra vonatkozó törvényt.

Ausztrál médiajelentések szerint a hatóság egy külön vizsgálatban foglalkozik azzal, hogy a helyi televíziós társaságok közvetítették a 2018-as Japán Nagydíjat, ahol a Mission Winnow logói először jelentek meg a Ferrari autóin.

A Philip Morris globális kommunikációjának vezetője, Tommaso di Giovanni azonban a Motorsport.com című lapnak azt mondta, nem aggódnak, hiszen biztosak abban, hogy minden törvényt betartottak – emellett pedig folyamatos kapcsolatban állnak az Ausztrál Nagydíj szervezőivel is.

„A Scuderia Ferrari Mission Winnow keretében használt színek, szimbólumok és logók és a weboldal megfelel azoknak a törvényeknek, melyek Ausztráliában és Viktória Államban hatályosak” – mondta a szakember.

„Tisztában vagyunk a Mission Winnow-val kapcsolatos ausztráliai vitával, és a helyi versenyszervezőkkel azon dolgozunk, hogy megértsük a hatóság aggályait, és válaszokat adjunk nekik.”

„A Mission Winnow nem hirdeti vagy promótálja a vállalatunk termékeit, vagy termékeinek brandjeit. Azért hoztuk létre, hogy az iránti elkötelezettségünkről számoljon be, hogy jobbak legyünk mindenben, amit csinálunk.”

„A Misson Window egy ablak az új Philip Morris International és partnereink felé, mint ahogy elkötelezettségeink és azon ösztönző erők felé is, melyek arra sarkallnak bennünket, hogy fejlődjünk. És hogy hozzájáruljunk a társadalom fejlődéséhez.”

A Philip Morrisnál azt mondják, a Mission Winnow egy új éra kezdetét jelenti a dohánygyártó történetében, mely a füstmentes, egészségesebb alternatívák felé terelni az embereket.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: Nagyon elégedett vagyok!

Bár ezúttal nem sikerült az élen zárni, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napja után is rendkívül elégedetten nyilatkozott.

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Hamilton: A Ferrari nagyon erősnek tűnik

Nehezebb lesz legyőzni a Ferrari Forma-1-es csapatát 2019-ben, mint tavaly – ezt mondja a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, aki szerint az olasz istálló rendkívül jó formában vág majd neki az új idénynek.

Videó: A második F1-es tesztnap összefoglalója

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei második tesztnapján, Barcelonában. A Forma-1 hivatalos Youtube-csatornája jóvoltából most megmutatjuk a keddi nap összefoglalóját.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Friss hírek