Webber a Renault-nál folytathatja? - F1VILÁG.HU

Webber a Renault-nál folytathatja?

HIRDETÉS

Német lapértesülések szerint nem kizárt, hogy a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber 2012-ben a Renault alakulatánál folytatja forma-1-es pályafutását.


Német lapértesülések szerint nem kizárt, hogy a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber 2012-ben a Renault alakulatánál folytatja forma-1-es pályafutását.

Habár az ausztrál jelenlegi csapata, a Red Bull Racing folyamatosan hangoztatja, elégedettek Webber teljesítményével, és amint eljön az ideje, megkezdik a tárgyalásokat az év végén lejáró szerződés esetleges meghosszabbításáról, a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier nem titkolja, többször beszélgetett már a rutinos versenyzővel jövőjével kapcsolatban.

„Nagyon kedvelem Markot és régóta ismerem már őt” – mondta a francia szakember.

„Időről-időre megvitatjuk ezt a dolgot, de nem kényszerítjük arra, hogy választ adjon arra, mit szeretne tenni, mert a döntés rajta áll.”

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az immáron brit színekben versenyző alakulat kinek a helyére szerződtetné az ausztrál pilótát, Vitaly Petrovnak ugyanis a jövő évre is szerződése van a Renault-val, az orosz szponzorok pedig elengedhetetlenek a csapat F1-es szerepléséhez.

A legfontosabb kérdés a csapat számára feltehetően az, hogy a februárban súlyos ralibalesetet szenvedetett Robert Kubica visszatérhet-e az autóversenyzéshez 2012-ben.

Amennyiben a lengyel versenyző nem tudja vállalni a szereplést a jövő évben, vagy esetleg más csapatnál folytatná pályafutását, úgy Webber érkezhet a helyére: amellett, hogy a Renault kiváló partnerkapcsolatot ápol a Red Bull Racinggel, az ausztrál versenyzőt a francia gyártó korábbi F1-es csapatfőnöke, Flavio Briatore menedzseli.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!