Webber állt az élre az időmérő előtt Malajziában - F1VILÁG.HU

Webber állt az élre az időmérő előtt Malajziában

HIRDETÉS

Mark Webber volt a leggyorsabb a Maláj Nagydíj utolsó szabadedzésén, ahol száraz pálya fogadta a mezőnyt. A Red Bull ausztrálja mögött Lewis Hamilton és Sebastian Vettel végzett, mindössze fél tizedes lemaradásban.



A Red Bull Racing készen áll arra, hogy megszerezze idei harmadik pole pozícióját a délutáni időmérő edzésen, miután Webber az első, Vettel pedig a harmadik helyen végzett az utolsó szabadedzésen Sepangban.

Az energiaital-gyárosok duója közé Hamilton ékelődött be, aki már pénteken is kiváló tempót diktált, és mindössze csak 17 ezreddel volt lassabb Webbernél.

A McLaren brit pilótája uralta egyébként a délelőtti tréninget, és amint egy tiszta kört tudott futni, azonnal átvette a vezetést Fernando Alonsótól. A lágyabb gumikon tovább javított idején, miközben riválisai egyre közelebb kerültek hozzá, de megelőzni nem tudták.

Egészen az utolsó három percig, mikor a Red Bull néhány kvalifikációs körre pályára küldte versenyzőit. Webber azonnal az élre állt, míg Vettel is fantasztikus tempót diktált, azonban az utolsó szektorban forgalomba ütközött, így végül 28 ezreddel lemaradva Hamiltontól, a harmadik helyen végzett.

Alonso a negyedik helyen maradt, őt a Mercedes duója követte, Michael Schumacher, Nico Rosberg sorrendben. Az elmúlt futam győztese, Jenson Button a hetedik lett a McLarennel, akit Felipe Massa (Ferrari), Rubens Barrichello (Williams), és Robert Kubica (Renault) követett az első tízben.

Az egyórás tréning probléma nélkül lezajlott. Vettelnek volt egy kisebb problémája, mikor egy törmeléket felvett autója, Heikki Kovalainen elvesztette első szárnya egy kis részét az egyik kerékvetőn, Vitaly Petrov kilátogatott egyszer a kavicságyba, és Jaime Alguersuari bemutatott egy fél forgást, de mindannyian tovább tudták folytatni a száguldást.

Az eső egyelőre távol maradt, de a legfrissebb előrejelzések szerint nagy vihar várható az időmérő idején.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!