Webber az élen a száradó pályán Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Webber az élen a száradó pályán Szingapúrban

HIRDETÉS

Mark Webber volt a leggyorsabb a Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol vizes, ám szárazó pálya fogadta a mezőnyt. A Red Bull ausztrálja az utolsó pillanatokban került Michael Schumacher elé.



Mark Webber végzett az élen a Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol vizes, ám száradó pálya fogadta a mezőnyt.

A Red Bull Racing ausztrál pilótája az utolsó pillanatokban, már slick gumikon érte el legjobb idejét, és taszította le a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokáról Michael Schumachert, aki visszatérése óta először került közel ahhoz, hogy megnyerjen egy szabadedzést.

Adrian Sutil végzett a harmadik helyen a Force Indiával, a Toro Rosso spanyolja, Jaime Alguersuari előtt, akit Jenson Button (McLaren) követett a hatodik helyen.

Az eredmények azonban nem mérvadóak, hiszen folyamatosan változott a pálya állapota, ám egy dolgot megtanulhattak a versenyzők, hogy nagyon nehezen és lassan szárad a burkolat, a mesterségesen kivilágított pályán.

Már a másfélórás edzés elején sem esett az eső, ám csak az utolsó negyedórára száradt fel annyira az aszfalt, hogy ki lehetett merészkedni a slick abroncsokon a pályára, jóllehet a bukóterek – ahol nem köröztek a versenyzők – abszolút vizesek voltak.

Kamui Kobayashi csak a 12. pozícióban végzett, pedig a vizes pályán sokáig ő diktálta a tempót a Sauberrel, ahogy a Virgin német pilótája, Timo Glock is brillírozott, és negyedórán keresztül az élen tanyázott az edzés felénél járva.

Nick Heidfeld a 13. helyre hozta be versenygépét visszatérő versenyén, pedig egy perccel a leintés előtt még az első hatban tanyázott, ami szintén jól mutatja, hogy milyen gyorsan változott a helyzet a végső pillanatokban.

Lewis Hamilton a McLaren új első szárnyát tesztelte, és végül csak a 18. pozícióban végzett, mivel egy kicsit előbb teljesítette utolsó mért körét, mint a legtöbb ellenfele.

Hirdetés

Jerome d’Ambrosio mindössze két tizeddel maradt csak el csapattársa, Glock mögött, ami remek eredménynek mondható, hiszen először ült a Virginben.

Közben Christian Klien – aki az ételmérgezés miatt a pálya szélére kényszerült Sakon Yamamotót helyettesíti a hétvégén – csak a 23. lett, majd négy másodperccel lemaradva Bruno Senna mögött.

Néhány kisebb pályaelhagyástól eltekintve, nem történt semmi említésre méltó az edzésen, bár Nico Hülkenberg egy öt helyes rajtbüntetésre számíthat a hétvégén, ugyanis a Williams szerelőinek váltót kellett cserélniük autójában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!