Webber az élen az időmérő előtt a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Webber az élen az időmérő előtt a Hungaroringen

HIRDETÉS

Mark Webber diktálta a tempót a Magyar Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, ahol napos, meleg idő fogadta a mezőnyt. A Red Bull ausztrálja mögött Hamilton és Vettel végzett az első háromban.


Mark Webber diktálta a tempót a Magyar Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén, ahol napos, meleg idő fogadta a mezőnyt. A Red Bull ausztrálja mögött Hamilton és Vettel végzett az első háromban.

A harmadik és egyben utolsó szabadedzés kifogástalan időjárási körülmények között kezdődött meg a Hungaroringen. A levegő közel harminc, az aszfalt 40 Celsius-fokos volt az egyórás edzés rajtján.

A péntek délutáni tréningen az eső némileg lelassította a csapatok felkészülési folyamatát, így ezúttal mindenki igyekezett minél jobban kihasználni az időmérő előtti utolsó edzést. Negyed óra elteltével Kimi Räikkönen neve mellett szerepelt a legjobb idő, a Lotus pilótája 1:22.718-cal állt az élen.

A két Ferrari egy-egy felvezető kör után hosszú időre a boksz hűvösébe húzódott, de az edzés második felében már ők is aktivizálták magukat. Harminc perc elteltével Lewis Hamilton 1:21.671-gyel, a hétvége addigi legjobb eredményével állt a lista élén. Azonban nem sokáig, mert Sebastian Vettel kevéssel utána 35 ezreddel még gyorsabb volt, mint a McLaren pilótája, aki az első két szabadedzést egyébként megnyerte.

Percekkel később Mark Webber vette át a vezetést a másik Red Bullal, és az élen hosszú percekig változatlan is maradt a sorrend. A hajrában friss lágy gumikkal Hamilton beverekedte magát a két csapattárs közé, de Webber eredményét ő sem tudta túlszárnyalni, így 1:21.550-nel az ausztrál végzett az élen az utolsó szabadedzésen.

A szabadedzések alapján a Red Bull és a McLaren pilótáinak van a legjobb esélyük a pole pozíció megszerzésére, de ehhez valószínűleg a Ferrari, és a Button által pénteken titkos favoritnak nevezett Lotus versenyzőinek is lesz egy-két szavuk.

Button egyébként ezúttal 10. lett, de még ő is bőven egy másodpercen belül volt Webberhez képest, csakúgy, mint a 14. helyezett Nico Hülkenberg, vagyis a mezőny roppant szoros.

Az éllovas trió mögött Bruno Senna lett a negyedik a Williamsszel, mögötte a két Ferrari által közrefogott Lotusok következnek, és Paul di Resta (Force India) fért még be a top10 mezőnyét záró Button elé.

Egy-egy kisebb rontás, pályaelhagyás volt, de komolyabb baleset ezúttal szerencsére nem történt. Az edzést fontosnak tartották a pilóták, hiszen a többség legalább 20 kört megtett, sőt, a legszorgalmasabbak – a Mercedes versenyzői – 30 körig meg sem álltak.

Hirdetés

A Magyar Nagydíj időmérő edzése szombat délután 14 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!