Webber csúnyán elverte a mezőnyt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Webber csúnyán elverte a mezőnyt Barcelonában

HIRDETÉS

Mark Webber majd’ egy teljes másodpercet vert a mezőnyre a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést az idei évre. A Red Bull versenyzője mögött Nico Hülkenberg és Nico Rosberg végzett.

Mark Webber majd’ egy teljes másodpercet vert a mezőnyre a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Barcelonában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést az idei évre. A Red Bull versenyzője mögött Nico Hülkenberg és Nico Rosberg végzett.

Webber kiválóan teljesített az utolsó téli tesztprogram első napján, ahol messze a legjobb időt futotta meg.

A Red Bull Racing versenyzője dél tájékán érte el legjobb idejét egy rövidebb etapja során, még mielőtt áttért volna a hosszabb etapos programjára, amely alatt szintén ütős időket autózott.

Webber a délután folyamán egy 26 körös etapot is teljesített, mialatt egyenletes volt a teljesítménye, habár egy műszaki probléma miatt megállt alatta az autója, ami miatt elő is került a piros zászló.

Mindezek ellenére az energiaital-gyárosok elégedettek lehetnek, hiszen az RB6 fantasztikusan teljesített a nyitónapon, egy olyan pályán, ami megköveteli a jó aerodinamikai csomagot.

Webber mögött közel egy teljes másodperces lemaradásban Nico Hülkenberg végzett a Williamsszel. A német versenyző a legjobb idejét az utolsó percekben, rövid etapos programja során érte el az FW32-es modellel.

Nico Rosberg a harmadik helyre hozta be a Mercedes GP W01-et. A német pilóta javarészt hosszú etapokat teljesített, és egy kisebb verseny szimulációt is végrehajtott.

A Mercedes versenyzőja azonban még az ebédszünet előtt néhány rövidebb etapot is futott, ekkor érte el legjobb idejét, amely mindössze egy tizeddel volt csak lassabb honfitársáénál.

A BMW Saubernél Pedro de la Rosa volt szolgálatban, aki negyedik helyével ismét megerősítette, hogy kiválóan halad a svájci alakulat a felkészüléssel, és igenis lehet keresnivalója az élbolyban már az első versenyeken.

A világbajnok címvédő, Jenson Button is az utolsó percekben érte el legjobb idejét, ám utolsó köreit már nem tudta teljesíteni, ugyanis megállt alatta az autója, ami miatt előkerült a piros zászló, és mivel már csak néhány perc volt hátra, ez is jelentette az edzés végét.

Hirdetés


További fotók a mai tesztről a galériában

Vitantonio Liuzzi a hatodik helyre hozta be a Force Indiát. Az olasz pilóta sokat gyakorolta csapatával a kerékcseréket, amik nagyon fontosak lesznek az idei évben, a futam közbeni tankolás betiltásával, hiszen annak gyorsasága határozza majd meg a kiállás hosszát.

Fernando Alonso a hetedik lett a Ferrarival. A spanyol pilóta számára nem sikerült túl jól a délelőtti edzés. Autója ugyanis vélhetően egy elektronikus probléma miatt megadta magát, és csak kora délelőtt tudott ismét visszatérni a pályára.

A kétszeres bajnok ennek ellenére 74 kört teljesített, és mivel kizárólag a hosszú etapokra fókuszált, nem meglepő, hogy nem tudott harcba szállni a legjobb időeredményekkel.

Vitaly Petrov és Jaime Alguresuari mögött a két újonc csapat pilótái végeztek. A Virgin Racing ugyan megelőzte a Lotust, ám nem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis Lucas di Grassi már délelőtt összetörte autóját egy kicsúszás után, így mindössze 31 körig jutott.

A csapat ugyan mindent megtett annak érdekében, hogy még a mai nap folytatni tudja a munkát, pótalkatrész híján, csak holnap gördülhet újra pályára Barcelonában.

A tabella alján Fairuz Fauzy végzett a Lotussal, aki ugyan egy másodpercet kapott di Grassitól, 76 kört teljesített, ami alatt csapata sok hasznos információkhoz juthatott.

Teszteredmények – Barcelona, első nap:

1.  M. Webber       Red Bull Racing  1:21.487          109
2.  N. Hulkenberg   Williams         1:22.407  +0.920   81
3.  N. Rosberg      Mercedes GP      1:22.514  +1.027  107
4.  P. de la Rosa   Sauber           1:23.144  +1.657   73
5.  J. Button       McLaren          1:23.452  +1.965  101
6.  V. Liuzzi       Force India      1:24.064  +2.577   74
7.  F. Alonso       Ferrari          1:24.170  +2.683   73
8.  V. Petrov       Renault          1:24.173  +2.686   73
9.  J. Alguersuari  Toro Rosso       1:24.869  +3.382  111
10. L. Di Grassi    Virgin Racing    1:27.057  +5.570   31
11. F. Fauzy        Lotus F1         1:28.002  +6.515   76

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!