Webber egyetlen opciója a három kiállás volt - F1VILÁG.HU

Webber egyetlen opciója a három kiállás volt

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy nem volt más választásuk, mint három kiállásra állítani Mark Webbert a vasárnapi Japán Nagydíjon, miután túlságosan rövid volt az első etapja.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy nem volt más választásuk, mint három kiállásra állítani Mark Webbert a vasárnapi Japán Nagydíjon, miután túlságosan rövid volt az első etapja.

Azt követően, hogy csapattársa, Sebastian Vettel mögött a második helyen végzett, Webber elmondta, hogy meglepődött azon, mikor csapata átállította az elméletileg lassabb háromkiállásos stratégiára.

Mindez egyeseket arra engedett következtetni, hogy a Red Bull esetleg szándékosan tett keresztbe Webbernek, hogy ezzel kedvezzen Vettelnek, azonban Horner tisztázta, hogy erről szó sincsen.

„A kulcsmomentum az első etap volt” – mondta a szakember. „Úgy indultunk neki a versenynek, hogy a két kiállás a legjobb megoldás, amit meg is tudtunk volna csinálni, ha tiszta az út előttünk.”

„Az első etap azonban nem arról szólt, hogy mi mit terveztünk el, sokkal inkább arról, hogy a lehető legkevesebb hátrányt szedjünk össze. Mark komoly nyomás alá helyezte (Romain) Grosjeant, ami teljesen kikészítette az abroncsait, így a tervezettnél jóval korábban kellett kiállnia a bokszba.”

„Ez pedig túl korai volt ahhoz, hogy azt gondoljuk, a két kiállás még tartható, ugyanis biztosan elkoptak volna az abroncsai az utolsó etapjában. Mark számára teljesen nyitott volt minden, miközben (Daniel) Ricciardo feltartotta a mezőnyt, így megnyílt egy üres pályaterület, amire lecsaphattunk.”

„Míg Grosjean reagált Mark kiállására, hogy ne veszítsen sok időt vele szemben, Sebastian képes volt még kint maradni és elég jó volt a sebessége, miközben kímélte az abroncsait. Úgy éreztük, hogy Mark számára a három, míg Sebastian számára a két kiállás a legjobb választás ahhoz, hogy megelőzhesse Grosjeant.”

Horner azt is elmondta, hogy a verseny előtti megbeszélésen világossá tették pilótáik számára, hogy nincs csapatsorrend és szabadon versenyezhetnek egymással.

Azt is hozzátette, ha Sebastian nem tudott volna ilyen gyorsan átlépni Grosjeanon, akkor Webbernek jobb esélyei lettek volt a futamgyőzelemre.

Hirdetés

„A verseny előtt megbeszéltük, hogy szabadon versenyezhetnek egymással a mai napon, és volt egy pont a versenyen, mikor úgy tűnt, hogy Mark jobb helyzetben van – ha Grosjean feltartotta volna Sebastiant” – magyarázta a csapatfőnök.

„Azonban Seb nagyon gyorsan átlépett ellenfelén, és egy kis előnyt autózott ki, amire szüksége is volt a futam végén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!