Webber értetlenül áll Vettel remeklése előtt

Éretlenül áll csapattársa, Sebastian Vettel ausztráliai időmérőn nyújtott teljesítménye előtt a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.


Éretlenül áll csapattársa, Sebastian Vettel ausztráliai időmérőn nyújtott teljesítménye előtt a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.

Vettel az Ausztrál Nagydíj szombati kvalifikációján elképesztő tempóval rukkolt elő, a harmadik helyen végző csapattársát 866 ezredmásodperccel utasította maga mögé.

Webber az időmérőt követően elmondta, nagyon csalódott, és egyszerűen nem érti, hogy maradhatott le közel 1 másodperccel Vetteltől.

„Nem tudtam jó köridőt elérni ma. Csalódott voltam a teljesítményem miatt” – nyilatkozta sajnálkozva Webber.

„Sebastian [Vettel] összerakott egy jó kört és csalódott vagyok, hogy kiszorultam az első sorból. Értetlenül állok a köztem és Sebastian közt létrejött különbség előtt, meg kell tudnom, hol tudok javítani. A srácok nagyszerű munkát végeztek. Én nem a legjobbat, de a léc elég magasan volt.”

Webber hozzátette, nem úgy sikerült a szombati nap, ahogy szerették volna, de mindent megtesznek azért, hogy a holnapi futamon jobb eredményt érjen el.

„A mai nap nem a tervek szerint alakult. Nem voltam harcban a pole pozícióért, ezt pedig kezelni kell és dolgoznunk kell rajta a holnapi versenyre. A legfontosabb azonban az, hogy látni az autóban rejlő potenciált. A csapat fantasztikusan dolgozott, alig várom már a holnapot, hiszen sokat fogunk tanulni – mint ahogy sokat tanultunk ma is.”

„Még mindig vannak kérdések, de nem annyi, mint a tesztek után. A csapat rengeteg adatot gyűjtött össze, melyet most kiértékelhetünk a holnapi verseny előtt.”

Az ausztrál versenyző nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a dobogó legfelső fokára áll hazai közönsége előtt, ám elismerte, ezt nagyon nehéz lesz megvalósítani.

„Nincs lehetetlen, de sajnos Lewis előttem végzett. Hosszú a szezon, a mai nap után lehetünk csalódottak, de holnap úgy állunk hozzá a versenyhez, hogy a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!