Webber esélytelen volt Alonsóval szemben

Harmadikként ért célba a vasárnapi Indiai Nagydíjon a Red Bull veterán pilótája, Mark Webber.


Harmadikként ért célba a vasárnapi Indiai Nagydíjon a Red Bull veterán pilótája, Mark Webber.

Az ausztrál a második helyről vághatott neki a 60 körös viadalnak, a futam során azonban nem tudta tartani az élen autózó Sebastian Vettel tempóját, sőt, a verseny második felében a ferraris Fernando Alonso is maga mögé utasította.

Webber dolga mindazonáltal nem volt könnyű, hiszen autójában elromlott a kinetikus energia-visszanyerő rendszer, mely miatt gyakorlatilag esélytelen volt a spanyollal szemben.

„Keményen kellett dolgoznom azért, hogy felállhassak a dobogóra” – mondta az ausztrál.

„Nehéz verseny volt, nehéz volt elkapni a ritmust, de élveztem a küzdelmet. A futam során problémám volt a KERS-rendszerrel. A hosszú egyenesekben emiatt nyilván nagyon nehéz volt védekezni. Alonso ellen tehetetlen voltam.”

„Alonso és Hamilton nagyon erősek voltak ma, de a saját teljesítményemmel is meg vagyok elégedve.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek