Webber maradt az élen a második tréningen - F1VILÁG.HU

Webber maradt az élen a második tréningen

HIRDETÉS

Mark Webber maradt az élen a Maláj Nagydíj második szabadedzésén, előnye azonban alig 5 ezredmásodpercre csökkent a másodikként záró Jenson Buttonnal szemben. A harmadik Lewis Hamilton lett.



Habár az első szabadedzést még több mint másfél másodperces előnnyel zárta, a második tréningre jócskán megfogyatkozott a red bullos Mark Webber előnye Sepangban.

Az ausztrál versenyző ugyan az élen tartotta versenygépét a magyar idő szerint 8 órakor kezdődő edzésen, a másfél órás gyakorlás jóval kiélezettebb küzdelmet hozott – elsősorban az energiaital-gyárosok, valamint legfőbb kihívójuk, a McLaren között.

A második helyen ugyanis Jenson Button végzett, hátránya azonban elenyésző, alig 5 ezredmásodperc Webberrel szemben, míg csapattársa, Lewis Hamilton Sebastian Vettelt megelőzve zárt a harmadik pozícióban.

A két csapat úgy tűnik, komoly lépéselőnyre tett szert a Ferrarival, valamint a Mercedesszel szemben, az ötödik pozícióban végző Michael Schumacher ugyanis 1,2 másodperces hátránnyal fejezte be a gyakorlást, 1 ezredmásodperccel megelőzve Felipe Massát.

Az első tíz helyezett sorrendje Nico Rosberggel, Nick Heidfelddel, Fernando Alonsóval és Jaime Alguersuarival egészült ki.

Noha sokáig úgy tűnt, a Renault biztonsági okokból kihagyja a második szabadedzést, mind Heidfeld, mind Vitaly Petrov pályára gurulhatott végül, a brit gárda ugyanis megtalálta a délelőtti – futóművel kapcsolatos – meghibásodások okát.

Jól szerepelt a második edzésen a Williams istálló újonca, Pastor Maldonado, aki több mint 2 tizedmásodperccel utasította maga mögé jóval rutinosabb csapattársát, Rubens Barrichellót: mindazonáltal meg kell említeni, a venezuelai versenyző nem lehet teljesen elégedett, a tréning második felében ugyanis a bokszba tartva autója megcsúszott és a pályát szegélyező kordonnak csúszott.

Komolyabb baleset ezúttal nem borzolta a kedélyeket, kisebb kicsúszások azonban most is történtek. A mezőnyhöz tavaly csatlakozott csapatok közül ezúttal a Virgin bizonyult a legjobbnak, hiszen Timo Glock tizenkilencedik lett, a Hispania alakulata pedig tovább folytatja vesszőfutását: Karthikeyan és Liuzzi hátránya 6 illetve 7 másodperc, utóbbi versenyző pedig technikai probléma miatt kénytelen volt megállni a pályán.

Hirdetés

A hétvége programja a magyar idő szerint szombaton 7 órakor kezdődő harmadik szabadedzéssel folytatódik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!