Webber még nem gondol a visszavonulásra - F1VILÁG.HU

Webber még nem gondol a visszavonulásra

HIRDETÉS

2013 után is folytatná a versenyzést a Forma-1-ben a Red Bull rutinos versenyzője, Mark Webber, aki kedden jelentette be, újabb egy évvel hosszabbította meg idén lejáró kontraktusát az osztrák istállóval.


2013 után is folytatná a versenyzést a Forma-1-ben a Red Bull rutinos versenyzője, Mark Webber, aki kedden jelentette be, újabb egy évvel hosszabbította meg idén lejáró kontraktusát az osztrák istállóval.

A 35 esztendős pilóta elárulta, bár sokszor megkérdezik arról, mikor akasztja szögre sisakját, egyelőre nem gondol a visszavonulásra, hiszen teljes mértékben motivált, és imádja azt, amit csinál.

„Nyáron 36 éves leszek, ezért azt kérdezik tőlem, mikor hagyom abba” – írta Webber a BBC weboldalán vezetett rovatában.

„Én azonban egyáltalán nem gondolkodom ezen. Szerződésem csak egy évre szól, ám szeretnék tovább maradni a Forma-1-ben. Persze már tudom, hogy közelebb vagyok a végéhez, mint az elejéhez, így szeretném a legtöbbet kihozni abból a helyzetből, amiben vagyok. Szeretnék többet adni, jobban teljesíteni.”

„Rendkívül nagy kihívást jelent a legtöbbet kihozni egy Forma-1-es autóból és a világ legjobb versenyzői ellen harcolni.”

Szerződésének bejelentésével egyidőben Webber megerősítette azt is, tárgyalásokat folytatott a Ferrarival a 2013-as idénnyel kapcsolatban, ám végül úgy döntött, marad csapatánál, mivel úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy komoly sikereket érjen el a továbbiakban. Webber szerint ráadásul idén is több esélye van a vb-címre most, hogy tudja, nem megy egy rivális alakulathoz jövőre.

„Biztos vagyok benne, mindenki meg tudja érteni, milyen csábító a Ferrarinál való versenyzés, viszont egyszerűen túl sok érv szólt amellett, hogy a Red Bullnál maradjak. 2007 óta vagyok itt, két évvel az alapítás után érkeztem, azóta pedig egy fantasztikus alakulatot építettünk fel. Az elmúlt két évben megnyertük az egyéni bajnokságot, és idén is jó eséllyel pályázunk rá. Nagyon nehéz hátat fordítani az ilyen eredményeknek.”

„Az is szempont volt, hogy idén megpróbálom megnyerni a bajnokságot. Kicsit nehezebb lett volna megtartani a lendületet, ha tudjuk, jövőre egy rivális csapatnál folytatom. Szóval ez is érv volt, ám nem a legkomolyabbak egyike.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!